29 / 06 / 2024

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!

İstanbul Esenyurt'ta 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin yapımı durduktan sonra mağdur olan vatandaşlar, 'Bu kez de Özyurtlar tarafından mağdur edildik' diyerek yeni bir eylem kararı aldı. 200'den fazla kişinin katılması beklenen eylem 11 Mayıs tarihinde yapılacak. 




İstanbul Esenyurt'ta toplamda 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin yapımı durduktan sonra mağdur olan vatandaşlar, 'Bu kez de Özyurtlar tarafından mağdur edildik' diyerek yeni bir eylem kararı aldı. 

2010 yılında Ukra İnşaat tarafından satışa çıkarılan ve 2012 yılının Aralık ayında şirketin iflas erteleme istemesi sebebiyle yapımı duran 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin mağdurları 11 Mayıs tarihinde Özyurtlar Genel Merkezi önünde toplanacak.

Konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada 14 yıldır 2 ayrı inşaat şirketi tarafından mağdur edildiklerini dile getiren konut sahipleri, artık tahammülleri ve dayanma güçleri kalmadığını belirterek, evlerinin bir an önce teslim edilmesini istedi.

Özyurtlar Ödül İstanbul dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!


2010 YILINDA ALMIŞTIK

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com olarak ulaştığımız Güldane Kalpakoğlu, 2010 yılında Ukra İnşaat'tan aldığı evin 14 yıldır teslim edilmediğini söyledi.

Ukra City projesinin 2017 yılında Özyurtlar İnşaat'ta geçtiğini ve Ödül İstanbul olduğunu söyleyen Güldane Kalpakoğlu, "Tapularımız var, vergi ödüyoruz ama evlerimiz teslim edilmiyor" ifadelerini kullandı.


11 MAYIS'TA SAAT 13.00'TE

UKOM Derneği Başkanı Müyesser Dulundu Ödül İstanbul Komşuları Facebook grubu üzerinden yaptığı paylaşımda yeni bir eylem yapılacağını açıkladı.  

Müyesser Dulundu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Saygıdeğer Basın Mensupları;
Bizler Özyurtlar A.Ş. nin yaratttığı Özyurtlar İnşaat’ın  Mağdurlarıyız. 
2017 yılında Ukra inşaattan devraldığı proje üzerinden satışlar yapmış ve 2020 yılında teslim edilmesi gereken evleri tamamlamamış ve bir oyalama içine girerek bugün, yarın teslim ediyorum diyerek yıllarımızı çalmıştır.
 8 bloklu bir siteyiz ve ÖZYURTLAR ŞİRKETİ daha 7 yılda 2 bloğu teslim edebilmiştir. 
Amacımız mağduriyetimizin biran önce son bulmasıdır. Ayrıca başka mağduriyetlerin yaratılmasının önüne geçmektir.
Tüm birikimini başını sokacak bir ev alma hayaliyle ÖZYURTLAR A.Ş. ne veren insanların artık mağduriyeti son bulsun.
Sesimiz olunuz…
Ve; DAVULLU ZURNALI gerçekleştireceğimiz eylemimizde aramızda olunuz. 
11 Mayıs
Saat:14.00 te
Yer:ÖZYURTLAR GENEL MERKEZ
Açık Adres:Hadımköy-Bahçeşehir Yolu No:5 D Ofis Bloğu Kat.11

Söz konusu eyleme 200'den fazla kişinin katılması bekleniyor.

NELER OLMUŞTU?


28 Ekim 2010 tarihinde Ukra İnşaat'ın satışa çıkardığı Ukra City projesi 45 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecekti. Yüzde 78'lik kısmı yeşil alana ayrılan 2 bin 400 konutluk projenin 24 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyordu. 

2012 yılının Aralık ayında iflas ertelemesi isteyen Ukra İnşaat’ın en büyük projesi olan 2 bin 560 konutluk ve 70 dükkanlık Ukra City inşaatı durmuş ve projeden konut alanlar da zor duruma düşmüştü. Geçen seneler içerisinde Esenyurt Belediyesi ile iş birliğine giden Özyurtlar Holding tarafından satın alınmıştı.

Devir teslim işlerini tamamlayarak tüm sorumluluğu üstlenen Özyurtlar Holding, projenin ismini de ‘ Ödül İstanbul ’ olarak değiştirmiş ve projeyi de “Siz bu ödülü çoktan hak ettiniz” sloganıyla satışa çıkarmıştı.

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş:  TOKİ  100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

Ukra City, Ödül İstanbul adıyla satışta!


Geri Dön