28 / 04 / 2024

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından “İki yılda bitecek” denen Kâğıthane’deki konut projesi hem 28 konut eksik inşa edildi hem de iki sene gecikti. İşte mağdurların açıklamaları...



İstanbul Kâğıthane, Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokağı’nda 22 Nisan 2019 tarihinde bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasından sonra 4 katlı bina çöktü, sonrasında ise çevresinde bulunan 21 bina tahliye edildi. İçlerinde yıkımdan 1 sene önce Kâğıthane Belediyesi tarafından denetlenen binaların da olduğu 134 binanın bulunduğu 3.39 hektarlık alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile “Riskli Alan” ilan edildi.

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından verilen sözlerin tutulmadığı belirtildi.

Murat Kurum a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Nagihan Yılkın'ın haberine göre;  TOKİ  tarafından inşa edilen ve 2 senede tamamlanacağı söylenen 688 konut ve 57 dükkân 2023 cumhurbaşkanı seçimleri döneminde sorunlu ve 28 daire eksik olarak hak sahiplerine verildi. 

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, hakkını arayan konut sahiplerine projede cami yapılması planlanan bölgeye eksik dairelerin yapılacağı müjdesini verdi fakat o bölge atıl durumda kaldı. Eksik kalan 28 evin sahibine, evlerinin milyon 200 bin-1 milyon 800 bin TL karşılığında Bağcılar ilçesinden verildiği gündeme geldi. 

Fakat 2022'de yapılan açıklamada "Hak sahiplerinin ortalama borçlanması 220 bin lira, diğer kardeşlerimizin ise 320 bin TL olacak" denilmesine rağmen bu söz de tutulmadı.

Murat Kurum a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Henüz aralık ayında dairesini teslim alabilen S.G, "Bizim binamız aile binasıydı ve Toplamda 7 daire iki dükkanımız bulunuyordu ancak 6 daire verildi 1 dairemiz eksik oldu. Murat Kurum’la karşı karşıya geldik ve Kurum bize 'Ben ödenek çıkardım, Kağıthane Belediyesi sizin evlerinizi inşa edecek’ dedi. Zemin etüt çalışmaları yapıldı hatta kazıklar çakıldı ancak binamızı yapmadılar. Yapılacak denilen bölgeye de hiçbir şey inşa edilmedi" açıklamasında bulundu. 

Belediye ve bakanlık binasına birçok kez gittiklerinin altını çizen S.G, "Hem belediye başkanı Mevlüt Öztekin, hem de o zaman bakan olan Murat Kurum söz verdi, ancak sözlerini yerine getirmediler. 8 ay peşlerinden koştuk ve çok fazla mücadele ettik ancak konutlarımızı yapmadılar, Bağcılar’a sürüldük evsiz kalmamak için mecburen kabul etmek zorunda kaldık. Benim borcum 1 milyon 800 bin TL çıktı. TOKİ bize konut satmış oldu" diye konuştu. 

Ayrıca, S.G. Murat Kurum’un 650 bin konut vaadine ilişkin de konuştu ve 600 dairenin 4 buçuk senede inşa edilemediğini, 600 bin konutun nasıl yapılacağını sordu. 

TOKİ’de ikamet eden hak sahiplerinden biri olan A.Ö ise, "2019'da apar topar boşaltıkları konutlarımızı yarım kalmış, yanlış, mühendislik hataları ile dolu şekilde 2023 yılının Mayıs'ında teslim aldık. O zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum ve AKP'li İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Yahya Kemal Spor Kompleksi'ndeki iftar programında ‘herkese kendi yerinden konutlar verilecek, 5 katı aşmayacak’ gibi verdikleri sözleri tutmadılar" diye konuştu. 

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni uyarı! İstanbul'da bu 13 mahallede oturanlar aman dikkat!

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!


Geri Dön