27 / 04 / 2024

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Özel bankalar da promosyon bedellerinde artışa giderken, milyonlarca emekli de söz konusu promosyon ödemeleri ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Peki pek çok kişinin bilmediği çift promosyon hakkından kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır?



Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan banka promosyonunda resmen yeni dönem başladı. Emekliler ile ölüm aylığı alan dul ve yetimlerin faydalandığı bu promosyonlarda kamu bankalarının ödediği tutarlarda da artışlara gidildi. 


EMEKLİLER, DUL VE YETİMLER KAMU BANKALARINDAN NE KADAR ALACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu, kurumdan aylık alan toplamda 12.7 milyon emeklinin promosyonlarının 8 bin Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirası arasına yükseltildiğini, ölüm aylığı alan toplamda 3.3 milyon hak sahibine de 5 bin Türk Lirası ödeme yapılacağını açıkladı.

Kamu bankalarının merakla beklenen yeni promosyon tutarları maaşlara göre şu şekilde: "Maaşı 10 bin TL'ye kadar (10 bin lira hariç) kadar olanlara 5 bin TL; 10 bin-15 bin TL (15 bin lira hariç) arasında olanlara 8 bin TL; 15 bin-20 bin TL (20 bin lira hariç) arasında olanlara 10 bin TL; 20 bin TL ve daha fazla olanlara 12 bin TL." Halen en düşük emekli aylığı 10 bin TL.

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Açıklanan rakamlara göre; emekliler maaşına göre 8 bin Türk Lirası, 10 bin Türk Lirası ya da 12 bin Türk Lirası promosyon alabilecek. Maaşı 10 bin TL'nin altında olan dul ve yetimlere ise 5 bin Türk Lirası promosyon imkanı sunuluyor.

EMEKLİLERE ÇİFT PROMOSYON MÜJDESİ

Sosyal güvenlik sisteminde 2 ayrı maaş alma hakkı bulunuyor. Siz hem vefat etmiş olan eşinizden hem de anne veya babanızdan maaş alabiliyorsunuz. Burada emekli maaşı alacağınız kişinin ölüm tarihleri ve emekli olunan kurumlar belirleyici kıstas oluyor.

Örnek vermek gerekirse 2008 yılı öncesinde hem eş hem de anne ya da babanın vefat durumu varsa ve emeklilik kurumları da farklıysa eşten dul aylığı, anne ya da babadan yetim aylığı alma hakkına sahip oluyorsunuz. 

Böyle bir durumda da hem eşinizin emekli maaşını hem de anne ya da babanızın maaşını aldığınız için bunlar da ayrı dosyalar olduğu için bankada da ayrı ayrı promosyon hakkınız doğuyor. 

 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni uyarı! İstanbul'da bu 13 mahallede oturanlar aman dikkat!

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!


Geri Dön