28 / 04 / 2024

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 



Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan dönemi 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. Söz konusu beyan zorunluluğu, geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için geçerli.

Mükellefler beyannameleri, Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden doldurma hakkına sahip. Ayrıca bunun dışında ikametgahın yer aldığı bölgedeki vergi dairesinde de bu işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre beyanda bulunmak isteyen mükellefler vergi dairelerine gitmenin dışında online şekilde de işlemlerini yapabiliyor. İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesi üzerinden hazır beyan sistemine giriş yapılması gerekiyor. Mükellefler söz konusu sisteme, gibgovtr üzerinden 7 gün 24 saat ulaşabiliyor. Kullanıcı T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girerek hızlı ve kolay bir biçimde beyan işlemlerini tamamlayabiliyor.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Verilen detaylara göre yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, iki eşit taksit olarak ödenmesi imkanı da mevcut.

Pek çok ev sahibi tarafından merak edilen ve araştırılan tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi ya da mobil uygulamadan, banka hesabından havale yoluyla, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartıyla, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor.


BEYANNAMEDEN MUAF OLMAK MÜMKÜN

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri yıllık 21 bin Türk Lirası'nın altında kalanlarla beraber eyandan muaf olacak mükellefler de var.

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Konut kira gelirleri için 21 bin TL'lik istisnanın altında kalanlar gelir vergisi beyannamesi vermiyor. Ayrıca depremzedelere ikamet etmeleri için konutlarını bedelsiz şekilde veren konut sahipleri, depremzedelere vermiş oldukları konutlar için 2023 yılıyla sınırlı olmak üzere kira geliri beyan etmeyecekler."

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

İş Bankası'ndan son 4 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanların hesabına tam 7 bin 500 lira yatırılacak!


Geri Dön