27 / 04 / 2024

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.



Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri resmen açıklandı. Söz konusu listeye göre milyarder sayısı 3 bin 279'a çıktı. ABD listeye bu sene 109 milyarder daha eklerken Çin'in milyarder sayısı 155 azaldı fakat 814 ile hala dünyada ilk sırada bulunuyor.

Habertürk'ün haberine göre, 1.933 kişinin servetinin artış gösterirken, senenin en çok kazananları 90 milyar dolar ile Mark Zuckerberg ve 74 milyar dolar ile Elon Musk olarak açıklandı. Paylaşılan detaylara göre Nvidia'dan Jensen Huang servetini ikiye katlayarak 48 milyar dolarına çıkartırken ayrıca verilere göre Jeff Bezos ve Larry Page bir önceki seneki kayıplarını bu sene geri kazandı. Bezos geçen sene 70 milyar doları kaybetmesi sonrası bu sene servetine 67 milyar dolar, Page ise geçen sene 41 milyar dolar kaybetmesinin artından bu sene servetine 48 milyar doları ekledi.

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa da ilk 5 te!

Listede milyarderlerin ülkelere göre sıralamasına bakıldığında da Hindistan'ın öne çıktığı görüldü. Listedeki yükselişi ile dikkat çeken Hindistan, ABD'den sonra en çok milyarder artışının yaşandığı ülke oldu. Hindistan'ın en büyük kenti Mumbai Pekin'in ilk defa geçerek Asya'nın en milyarder barındıran şehri olurken, New York 7 sene sonra 'dünyanın en milyarder barındıran kenti' unvanını geri aldı. Geçen sene ilk sırada yer alan Pekin de 4. sıraya düştü. Fakat 'Büyük İkili' Çin ve ABD, dünyada bilinen milyarderlerin yüzde 49'luk kısmını ülkesinde barındırıyor.

İSTANBUL İLK DEFA SIRAYA GİRDİ

Söz konusu listede ilklere de yer verildi. Açıklanan verilere göre Yeni Delhi ilk defa ilk 10'a girerken Palm Beach, İstanbul, Mexico City ve Melbourne ilk defa ilk 30'da yer aldı. İstanbul ise ilk defa girdiği listede kendine 26. sıradan yer bulurken, ülkedeki 25 milyarderin 22 tanesini bulundurmasıyla da öne çıktı.

22 milyarderin yer aldığı İstanbul aynı zamanda Avrupa'da da üst sıralarda bulunuyor. Avrupa'da en zenginleri barındıran ülkeler sırasıyla Londra, Moskova, Paris ve Milano şeklinde açıklanırken, İstanbul ilk defa yer bulduğu listede ilk 5'e girdi.

 

iPhone 15 parasına arazi… İl il, ilçe ilçe açıkladı: Denizli, Kütahya, Bilecik ve…

Konut fiyatlarında son durum!

İş Bankası'ndan son 4 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanların hesabına tam 7 bin 500 lira yatırılacak!


Geri Dön