Ekonomi

2022-2023 KYK ilk ödeme ne zaman yapılacak? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri belli oldu mu?

KYK 2022-2023 ilk ödeme ne zaman KYK hibe ve kredi ödeme tarihleri ​​açıklandı mı? Sorularının cevapları en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bütün ayrıntılar...Burs ve öğrenim kredisi sonuçları ardından ödeme tarihleri ve şekli araştırılmaya başladı

KYK 2022-2023 ilk ödeme ne zaman KYK hibe ve kredi ödeme tarihleri ​​açıklandı mı? Sorularının cevapları en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Burs ve öğrenim kredisi sonuçları ardından ödeme tarihleri ve şekli araştırılmaya başladı. 2022-2023 KYK burs/kredi ücretleri ne zaman ödenecek, toplu mu alınacak soruları araştırılıyor. İşte, KYK ilk ödeme ne zaman yapılacak 2022-2023? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri açıklandı mı?

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Bakan Kasapoğlu tarafından duyurulan sonuçlar e devlet üzerinden adayların erişimine sunuldu:

2022-2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

KYK lisans bursu 850 TL'den 1250 liraya

Yüksek Lisans burs ücreti 1700 TL'den 2 bin 500 liraya

Doktora burs miktarı ise 2 bin 550 TL'den 3 bin 750 TL'ye yükseltildi.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

ÖĞRENİM KREDİSİ ONAYI NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın e-Devlet hizmetleri “Kredi/Burs Ödeme Açma” linkine başvurmaları durumunda YÖKSİS bilgileri web servis üzerinden çekilerek burs/kredi mevzuatına göre haklarında gerekli işlemler yapılıyor.

KYK TAAHHÜTNAME NEREDEN BAKILIR?

Değerlendirme neticesinde burs ya da kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan ediliyor.

Hesabınıza 3 bin 336 lira yatmış olabilir! 19 Aralık 2022 Evde bakım parası yatan iller listesi!
Oppo Reno 5 Lite'a Carrefoursa'dan indirim! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...
Xiaomi Redmi Note 11 Pro ''Aldın aldın'' ile A101'de! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...