04 / 05 / 2024

2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? Diyanet açıkladı! 

2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? Diyanet açıkladı! 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte 2022 fitre miktarı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında geçerli olacak fitre miktarını paylaştı. Peki 2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? İşte detaylar…



Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 2022 fitre miktarlarını paylaştı. Ramazan-ı Şerif’in başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayına kadar verilecek fitre miktarı açıklandı. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre miktarını belirledi.

2022 FİTRE NE KADAR OLDU? 

Din İşleri Yüksek Kurulu toplantısının arkasından fitre miktarlarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada İslam’ın temelleri ve günümüz koşullarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalamasına göre, fitre miktarının 40 Türk lirası olarak belirlendiği duyuruldu. 

Fitre verecek olanlar, kendilerinin bir günlük gıda harcamalarını veya daha fazlasını da fitre olarak verebilir. Fitre, nakit olarak da gıda maddeleri ile de verilebilecek. Belirlenen fitre miktarının aynı zaman fidye miktarı da olduğu vurgulandı.

2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? Diyanet açıkladı! 

FİTRE NEDİR, NE ZAMAN VE KİMLERE VERİLİR?

Fitre Ramazan ayının herhangi bir zamanında maddi durumu iyi olan her Müslümanın yardıma muhtaç kişilere verdiği yardım miktarıdır. Gelirin bir kısmı, Ramazan ayı vesilesi ile yardıma muhtaç kişilere verilir. Fitre verilmesinin en geç Ramazan bayramı namazına kadar tamamlanması gerekmektedir. 

FİDYE NEDİR?

Fidye de yardıma muhtaçlara yapılan yardıma denir. Oruç tutmasına engel olacak sağlık sorunu bulunanlar, tutamadığı oruçlar karşılığında muhtaç kişilere fidye veriyor. Diğer ismiyle oruç fidyesi olarak da bilinen fidyenin miktarı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl açıklanır. Fitre ve fidye miktarları aynıdır. 

Maddi imkanı iyi olanlar, Diyanet tarafından belirlenen miktarın üstünde de fitre verebilir. Belirlenen tutar en az verilebilecek tutar olmalıdır. 

Demir fiyatları tarihi zirvesinde! Tonu 15 bin 200 lira oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön