Ekonomi

2022 Temmuz KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı?

KYK burs ve kredi sorgulamaları başladı. Öğrenciler 2022 Temmuz KYK bursunu bayramdan önce alabilecek mi? İşte detaylar!Öğrenciler KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı şeklinde araştırmalara başladı

2022 Temmuz KYK burs ve kredi sorgulamalarına milyonlarca öğrenci başladı. Öğrenciler KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı şeklinde araştırmalara başladı.

Temmuz ayına yaklaşılmasıyla öğrenciler, burs ve kredi tarihlerini sorguluyor. Kurban Bayramı’ndan önce milyonlarca öğrenci burs ve kredilerini almak istiyor. Peki KYK burs ve kredi bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? 2022 Temmuz KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? sorularının  yanıtları…

2022 TEMMUZ KYK BURSU BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Üniversite öğrencileri, 2022 Temmuz ayı KYK burs ve kredi ödemelerinin bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. 2022 Temmuz ayı KYK burs ve kredi ödemelerinin bayramdan önce hesaplara yatıp yatmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz…

KYK BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADARDIR?

- Lisans: 850 TL

- Yüksek lisans: 1700 TL

- Doktora: 2.550 TL

- Burs ödemelerinin ne zaman yapıldığına dair pek çok soru gelmektedir. Burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 defa yapılmaktadır.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs ve kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim zamanında ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KREDİNİN BURSA DÖNMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

KREDİ VE BURS HANGİ NE ZAMAN KESİLİR?

Kredi öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma durumunda kesilir.  Buna ek olarak sağlık sorunu nedeniyle öğretim kurumuna devam etmeme ve kesin kararla mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

Burs kesilmesi ise, başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olma durumunda.

65 yaş üstü maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi?

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

Ölüm aylığı bağlanması için nereye ve nasıl başvurulur?