28 / 04 / 2024

2022'de en çok aranan işler belli oldu

2022'de en çok aranan işler belli oldu

Kariyer.net'in istihdam verilerini göre, 2022'de en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla bilişim, üretim ve yapı olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...



Kariyer.net, 2022 yılının istihdam verilerini paylaştı. Buna göre, 2022 yılında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla bilişim, üretim ve yapı oldu. 2021’e kıyasla iş ilanı sayısı en çok artan sektörler ise perakende, turizm ve enerji olarak sıralanmış oldu.

Geçen yıla göre iş ilanlarının yüzde 9, 2020’ye göre ise yüzde 57 arttığını ifade eden Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, zirveyi bu yıl da elden bırakmayan bilişim sektörünün son yıllarda en çok ilan yayınlayan, en hızlı büyüyen ve en çok yetenek açığı yaşayan sektör olduğuna dikkat çekiyor.

Kariyer.net verilerine göre 2022’de pek çok sektörde iş ilanlarında artış kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön