28 / 08 / 2024

2023 bedelli askerlik ne kadar olur? Bedelli askerlik parayı yatırdıktan sonra ne zaman askere gidilir?

2023 bedelli askerlik ne kadar olur? Bedelli askerlik parayı yatırdıktan sonra ne zaman askere gidilir?

Bedelli askerliğe dair vatandaşların pek çok sorusu bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!



2023 BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı zamlar ve Ocak ile Temmuz 2023 döneminde kullanılacak katsayıları da genelge ile duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzası ile yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi gereğince aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara döndürülmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlendi. Bu şekilde bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar yapıldı. Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak belirlendiği bildirildi.

BEDELLİ ASKERLİK PARAYI YATIRDIKTAN SONRA NE ZAMAN ASKERE GİDİLİR?

Kura sonucu bedelli askerliğe seçilmeyen kişilerin ödedikleri bedel tutarı, askerlik şubelerine başvurularını takip eden sürede kendilerine iade edilir. 6. Müracaat edilen yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar ödemelerini yapanlar müteakip yıl silahaltına alınmak üzere kura ya da sınıflandırma işlemine tabi tutulur. Ödemelerini müracaat edilen yılı takip eden yıl içerisinde yapanlar, ödemenin yapıldığı yılı takip eden yıl silahaltına alınmak üzere seçim işlemine tabi tutulur. Bunlar celp tercihlerini askerlik şubelerinden güncelleme şilemi yapılır.

BEDELLİ ASKERLİK 30 GÜN MÜ 21 GÜN MÜ?

18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşlarından yurt dışında en az 3 sene çalışmış olanların 30 günlük süre ile vatani hizmetlerini görmelerine olanak veren bedelli askerlik günümüzde geçerlidir, buna aynı zamanda "dahte" (dövizle askerlik hizmetine tabi erler) adı de verilir.

KYK bursu alan öğrencilere müjde! Bankkartlara 100 TL hediye! Hemen bakın!

Emlak vergisi ne kadar 2023? Emlak vergisi 2023 ne zaman ödenecek?


Geri Dön