02 / 05 / 2024

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül ayının gelmesiyle birlikte, politika faizinin artması bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını da güncelledi. Bu güncellemeler, otomobil hayali kuranları oldukça memnun etti. İşte Eylül 2023'te yayınlanan güncel taşıt kredisi oranları hakkında detaylar haberin devamında...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiz oranlarını düşürme kararının ardından beklenmedik bir gelişme yaşandı. Banka faiz oranları, kararın aksine fiilen yükseldi. Bu kararla birlikte bankalar taşıt kredisinin faiz oranlarını güncelledi.

Araç almadan önce çekilen krediler hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar 

Araba sahibi olmak isteyen çoğu kişi, çözümü kredi çekmekte bulurlar. Ancak bu krediyi çekerken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bankaların sunduğu ön onaylı kredi fırsatlarından yararlanmak için, gerekli belgeleri hazırlayarak başvurabilirsiniz. Bu hizmetlerden yararlanabilmek için ilk olarak 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. 

Taşı kredisi çekmek için SGK kaydı ve diğer finansal geçmişleriniz bulunmalıdır. Kredi çekebilmek için öncelikle en az 6 aylık kesintisiz bir sigorta girişinizin olması gerekmektedir. Ayrıca, kredi başvurusu yapmadan önce kişilerin herhangi bir ipotek kaydına sahip olmamaları gerekmektedir. İpotek kaydı, rehin olarak da bilinir ve kredi çekme sürecini olumsuz etkileyen bir faktördür.  Bu aşamaya kadar gerekli kriterleri karşılıyorsanız kredi kullanımı için gerekli evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

2023 Eylül de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

Taşıt kredisi faiz oranları

  • Akbank Taşıt Kredisi: İkinci El Faiz Oranı %4,89, Aylık Taksit 28.530,65 TL

  • DenizBank Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %4,49, Aylık Taksit 26.828,54 TL

  • Yapı Kredi Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %4,59, Aylık Taksit 27.250,44 TL

  • Anadolubank Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %3,89, Aylık Taksit 24.351,04 TL

  • Şekerbank Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %3,83, Aylık Taksit 24.108,61 TL

  • Alternatif Bank Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %3,82, Aylık Taksit 24.068,30 TL

  • Ziraat Katılım 2. El Taşıt Finansmanı: Kâr Payı Oranı %3,09, Aylık Taksit 21.204,58 TL

  • TEB Taşıt Kredisi: 2. El Faiz Oranı %3,75, Aylık Taksit 23.786,94 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön