01 / 05 / 2024

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda iki defa ödeniyor. 2023 yılının gelişiyle birlikte araç sahiplerinin en fazla merak ettiği konular arasında bulunan MTV vergisinin kaç TL zam göreceği konusu da açıklığa kavuştu.   



Peki 2023 yılı MTV ne kadar zamlandı? MTV vergisi 2023 yılında hangi tarihlerde ödenecek?

 

MTV’de zam oranı yeni yılla birlikte netleşirken, yeniden değerleme oranı yüzde 122.93  oldu. MTV ödemesi, yılda iki kez yapılıyor. Buna göre MTV’nin ilk taksidi ocak ayında ödenirken, ikinci taksit ödemesi ise Temmuz ayında yapılıyor.

Bu ay başlayan ilk taksit ödemenizi 31 Ocak tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Temmuz ayındaki ikinci taksit ise aynı şekilde 1 Temmuz ve 31 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

2023 yılında MTV ödemelerinin en az 219 lira, en yüksek ise 101 bin 152 lira olacağı  duyuruldu.

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ödemesi iki eşit takside bölünüyor. MTV’de ilk taksit yılın başında Ocak ayı sonuna kadar, ikinci taksit ödemesi ise 2023 Temmuz ayı içinde yapılması gerekiyor. Zamanına ödeme yapılmaması halinde, MTV taksidi faizli olarak ödeniyor.

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

KİM, NE KADAR ÖDEYECEK?

MTV’de yeniden değerleme oranı yılın ilk günlerinde belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulanacak yeniden değerleme oranında takdir yetkisini kullanmasıyla, bu oran yüzde 50 indirilirken, buna göre oran yüzde 61,5 olarak uygulanacak.  


Geri Dön