17 / 05 / 2024

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2. Tur sandık görevlisi ücreti ne kadar?

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2. Tur sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Seçim sürecinin 2. turunda yeni görevli olacak kişiler, önceden de görevli olanlar; 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, açıklandı mı? Sandık görevlisi ücreti ne zaman ödenecek? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!



SANDIK KURULU KAÇ KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR?

Sandık kurulu; yurt içerisinde bir başkan, bir ihtiyar meclisi, heyeti üyesi ve son yapılan milletvekili genel seçiminde en çok oy almış olan beş siyasi partinin üyesinden meydana gelmektedir. Kurul üye sayısı üçten az olmamaktadır. Yurt dışında da bir başkan, bir kamu görevlisi üye ve son milletvekili genel seçiminde ise ülke genelinden çok oy alan üç siyasi partinin bildirdikleri birer isimden oluşmaktadır.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Seçimde sandık görevlisi olan kişilere ödenecek ücretlere dair hala bir ayrıntı ya da açıklama yapılmamıştır. Ama 2019 yılında başkan ve üyelere 261,00 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130,00 TL ödeme yapılmıştı. Bu sene ise 860 TL gibi bir miktarda ödeme yapılması beklenenler arasında.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ YATTI MI? 2. TUR SEÇİMDE SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

14 Mayıs seçimlerinde sandık kurullarında bulunan sandık görevlilerine hala sandık görevlisi ücreti ödenmedi. Ödemelerin yapılacağı tarihe dair bir ayrıntı bulunmasa da 28 Mayıs 2023 ikinci turdan sonra ödemelerin gerçekleşmesi beklenmektedir.

Sandık görevlilerine yapılmakta olan ödemeler, önceki seçimde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap vasıtası ile gerçekleşecek. Ödemelerin nasıl olacağı da araştırılmaktadır. Elden olacağını düşünenler de bulunmaktadır. Ödemeler, sandık görevlilerine elden yapılmayacaktır.


Geri Dön