07 / 05 / 2024

2023 TYP kadro müjdesi! TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

2023 TYP kadro müjdesi! TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in son açıklamalarıyla tekrar gündeme taşındı Peki TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!



900 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇTİ!

Bakan Bilgin,Geçmiş yıllarda 900 bin taşeron işçinin kadroya geçirildiği ifade edilirken, yaklaşık 100 bin kişilik bir grupun hala taşeron statüsünde olduğunu belirtti.

KAMU İŞÇİSİNE ZAM!

700 bin kamu çalışanı, yeni zamlı maaşlarına kavuşmak için gün sayıyor. Kamu işçisinin toplu sözleşme kapsamında alacağı zam oranı ilk 6 ay için yüzde 45 oldu. 

Kamu işçisinin ortalama maaş tutarı 21 bin lira oldu. Zamla birlikte sosyal haklarda ve ek ödemelerde de artış yapıldı. Fazla çalışma ücretleri yüzde 70 yükseltildi. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesine karar verildi.

İkinci 6 ay için de yüzde 15, artı enflasyon farkı verilmesi kararlaştırılıdı. Gelecek yıl ise yine 6 aylık dönemlerde yapılacak zamlarda yüzde 10 artışa ilaveten enflasyon farkı dikkate alınacak.
 


Geri Dön