30 / 04 / 2024

2023 yaş çay sezonu açıldı! Peki yaş çay taban fiyatı kaç TL? İşte son gelişmeler...

2023 yaş çay sezonu açıldı! Peki yaş çay taban fiyatı kaç TL? İşte son gelişmeler...

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Doğu Karadeniz’de 2023 yılı yaş çay kampanyasını başlattığını duyurdu. İşte detaylar...



Çay severlerin sabırsızlıkla beklediği 2023 yaş çay sezonu nihayet başladı. Ülkemizin özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yetişen yaş çaylar, lezzetli aroması ve sağlık faydalarıyla biliniyor.

Çay üreticileri, sezonun başlamasıyla birlikte çay bahçelerinde yoğun bir çalışma temposuna girecek. Özenle seçilmiş çay yaprakları, elle toplanarak işlemeye hazır hale getiriliyor. Bu aşamada çay yaprakları, özel makinelerde kurutulup, öğütülerek çayın karakteristik özelliklerini oluşturacak hale getiriliyor.

Üreticiler, bu yıl yaş çay sezonunda beklenen verimlilik oranlarının yüksek olacağına inanıyor. Geçtiğimiz yıla göre hava şartlarının daha uygun olması, çay bitkilerinin daha sağlıklı büyümesine olanak sağladı.

Yaş çayların lezzetinde büyük öneme sahip olan hasat dönemi ise genellikle nisan ve mayıs aylarında gerçekleşiyor. Hasat edilen çay yaprakları, kısa sürede işlenerek çay severlerin taze çay keyfini yaşaması için market raflarına ulaşıyor.

Çayın faydaları hakkında yapılan çalışmalar, tüketimini teşvik ediyor. Özellikle antioksidan özelliği sayesinde, yaş çayın düzenli tüketimi bağışıklık sistemi güçlendiriyor ve kalp sağlığını koruyor.

Çayın hayatımızdaki yeri ve önemi oldukça büyük. Ülkemizin yaş çay üretimiyle dünya pazarında öne çıkması da sevindirici bir gelişme. 


Geri Dön