30 / 04 / 2024

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.



Tatil destinasyonları bakımından zenginliğiyle ön plana çıkan Türkiye turistlerin her zaman göz bebeği olarak ilk tercihler arasında yer almaya devam etti. Yerli turist için de tatil cenneti olan ülkemiz, 2023 yaz sezonunda da herkesin bütçesine uygun tatil alternatiflerini değerlendirdiği bir yaz dönemini geride bıraktı.

Yerli turistin favori tatil bölgesi olan Antalya, 2022 yazındaki gibi 2023 yazında da tatil için ilk tercih edilen yer oldu. 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı. Ankaralılar; Antalya, Alanya ve Marmaris, İzmirliler ise Çeşme ve Alaçatı için arama gerçekleştirdi. 

Neredekal.com üzerinde arama yapan 4 milyon kullanıcı ise; en çok Muğla, Fethiye ve Marmaris’i tercih etti. Sırasıyla; Muğla, Antalya, İzmir, Balıkesir ve Mersin bu iki bölgeyi takip etti. Bölge olarak ise sırasıyla; Fethiye, Bodrum, Ayvalık, Erdemli ve Datça tercihi öne çıktı. Ayvalık ise geçen seneki sırasını Bodrum’a kaptırdı.

Yaz dönemi arama verilerine göre en çok otel fiyatları kelimesi arandı. Türkiye’de en çok Temmuz ayının ikinci haftasında tatil araması yapıldı. En çok otel araması yapılan şehir ise Çanakkale oldu. Daha sonra Nevşehir, Muğla, Antalya ve Balıkesir bu ilimizi takip etti.

TATİL ARAMASINI ERKEKLER YAPIYOR

Neredekal.com istatistiklerine göre en çok tatil aramasını %57,76 ile erkekler yaptı. Bu grubun demografik dağılımı ise şöyle gerçekleşti; tatil arayanların %22,76’sını 25-34 yaş arası, %22,76’sını 18-24 yaş arası ve %21,73’ünü 35-44 yaş arası oluşturdu.

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

2023 yaz sezonunda oda fiyatlarında yıllık olarak haziran ayında %101, temmuzda %100 ve ağustos ayında ise %88’lik bir yükseliş yaşandı. Ağustos ayında ise fiyatlarda düşüş görüldü. Fiyatların fahiş şekilde yüksek seyretmesi nedeniyle birinci sırada tercih edilen konaklama seçeneği pansiyonlar oldu. İkinci sırayı apart oteller alırken üçüncü sırada ise bungalovlar tercih edildi. Sonrasında ise her şey dahil oteller ve butik oteller yer aldı.

Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya konuyla ilgili olarak, “Neredekal.com olarak 4 milyondan fazla kullanıcımızın tatil tercihlerinin nasıl şekillendirdiğini gösteren büyük bir veri setimiz var. Bu yıl bütçe kısıtları nedeniyle farklı tesis türlerinin de değerlendirildiğini gördük. Pansiyon, apart ve bungalov gibi uygun bütçeli konaklama alternatifleri öne çıktı. Çocuklu aileler ise bütçelerine göre her şey dahil tesisleri ya da apart otelleri tercihledi” ifadesini kullandı.


 


Geri Dön