29 / 06 / 2024

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.



Kıymetli maden ticaretinde faaliyet gösteren Troy Kıymetli Maden Ticaret A.Ş tarafından hazırlanan raporda, altın ve gümüş başta olmak üzere kıymetli madenlerin 2023 yılı seyrine ilişkin beklentiler ve tahminlere yer verildi.

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Rapora göre, altın bu yıl ons bazında 2 bin doları aşarak yeni bir rekor seviyeye çıkacağı tahmin edilirken, altının yanı sıra gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenlerin getirileri açısından da pozitif bir yıl olacak.

ALTIN YENİ REKORLAR PEŞİNDE

Troy Kıymetli Maden’in ‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ raporunda, geçen yıl ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının sert faiz artırımlarının altın fiyatlarının baskılanmasına sebep olduğu kaydedildi.

Raporda, bu yıl faiz artırımlarının hız keseceği ve enflasyonun kontrol altına alınacağı bir yıl olacağı beklentisinden hareketle bu beklentiler doğrultusunda altının güçleneceği öngürüsüne yer verildi. Rapora göre, bu yıl doların alım gücünün zayıflıyacak. Ayrıca Fed’in şahin politikaları gevşetmesinin yanı sıra faiz artışlarında hız kesmesi de altın fiyatlarının daha da ivmeleneceğine yol açacak. Raporda, altının 2023 yılında ons bazında yeniden 2 bin doları aşarak, yeni bir rekor seviye kaydedeceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön