02 / 05 / 2024

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2023'te bisiklet yollarının 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkacağını söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada şehir içi ulaşım projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

2023 te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Bisiklet yollarının da son dönemdeki en önemli yatırım alanlarından birini oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, "2023'te bisiklet yollarını da 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkaracağız." diye konuştu.

Kalkınma hedeflerinden vazgeçmeden iklim değişikliğine uyum ve afetlere karşı dayanıklılığa yönelik politikaları hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, yerel düzeyde iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına her bir coğrafi bölge için ayrı eylem planları hazırladıklarını, ilk olarak, Karadeniz Bölgesi için eylem planının yayımlandığını, diğer bölgeler için de kısa sürede yayımlanacağını açıkladı.


Geri Dön