2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!
Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...
Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 şeklinde oldu. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar mülkünü yakın takibe almayanların kamulaştırma kararlarından haberdar olmazsa uzlaşma görüşmeleri öncesi ön araştırma fırsatını kaçırmış olacaklarını söyledi. İşte Habertürk'ten Esra Toptaş'ın o haberi...
Kamulaştırma ve ecrimisil davaları, ülkemizde hukuk mahkemelerini en fazla uğraştıran dava konuları arasında bulunuyor. Resmi olarak açıklanan 2023 yılı rakamlarına göre, hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, haksız işgal (Ecrimisil) dava sayısı ise 21 bi 892 oldu.
Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mülk sahiplerinin mülküne ilişkin kamulaştırma kararından zamanında haberdar olmaması durumunda uzlaşma görüşmeleri öncesi ön araştırma yapma fırsatını kaçırmış olacağını dile getirdi.
İşte Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'ın konu ile ilgili o uyarıları...
Yaptığı açıklamada kamulaştırma için kamunun öncelikle mülk sahibi ile uzlaşma masasına oturmasının zorunlu olduğunu, uzlaşma sağlanmadığında konunun mahkemeye intikal ettiğini dile getiren Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, şu uyarıları yaptı:
- Kamulaştırma davaları genel olarak idare tarafından kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescili için açılıyor. Gönül ister ki, hiç bir davaya gerek olmadan bilinçli mülk sahipleri uzlaşma masasında haklarını alabilsinler.
- Mülklerini yakından takip etmeyen vatandaşları bekleyen bir diğer risk de haksız işgaller. Eğer mülkünüz üzerindeki haksız işgali fark etmezseniz, hem işgalciyi tahliyede zorlanırsınız, hem de hakkınız olan tazminatı tam olarak kazanamazsınız.
- Ayrıca söz konusu işgale karşı zamanında yapılmayan itirazlar bir noktadan sonra işe yaramayacak.
ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!
Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi!