21 / 05 / 2024

Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi! 

Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi! 

Çinli emlak geliştirici Fantasiya borç yeniden yapılandırma şartlarını güncelledi ve detayları tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...



Yaklaşık iki senedir Çin'de emlak şirketlerinde yaşanan sıkıntılar sık sık gündeme geliyor. Şimdi de zor durumda olan  Çinli emlak geliştiricisi Fantasia, 4 milyar dolarlık tahvillerini yeni tahviller ve hisse senetleriyle yeniden yapılandırmak amacıyla tahvil sahipleri grubuyla yeni bir anlaşma yaptığını açıkladı. 

Fantasia, sunduğu en son teklif ile yeniden yapılandırma şartlarını 2023 yılının başlarında yayınlanan ilk teklif kapsamında revize etti. 

Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeniden yapılandırma anlaşmasını memnuniyetle karşılayan Fantasia hisseleri Hong Kong'da bu sabah yüzde 11'i aşkın yükseliş gösterdi. 

Fantasia'dan yapılan açıklamada, borcun 1,3 milyar dolarlık kısmını şirketteki yüzde 45,2'lik hisseyle takas etmeyi ve 2026 ile 2031 yılları arasında vadesi bitecek ve nakit faiz oranı yüzde 4,5 ile yüzde 6,5 arasında değişen sekiz dilim yeni tahvil ihraç etmeyi planlanlandığına dikkat çekildi. 

Fantasia, ödenmemiş tahvillerin yüzde 32'sini elinde bulunduran tahvil yatırımcısı grubun desteğini aldığının altını çizdi. 

Ayrıca, şirketten yapılan açıklamada alacaklıların 21 Mayıs tarihine kadar teslife destek vermeleri durumunda yüzde 0,1'lik bir onay ücreti alacakları da ifade edildi.

Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi! 

Tüm bunların yanı sıra, Çin tarafından emlak piyasasının istikrara kavuşturulması için lkenin "beyaz liste" mekanizması kapsamındaki ilk kalkınma kredisi de dahil olmak üzere yeni destek tedbirlerini hayata geçirdiğini açıklamıştı. 

Ayrıca, bir kriz de Çinli Evergrande'de yaşanmıştı. Evergrande’nin 300 milyar doların üzerinde borcu olduğu tahmin edilirken, geçtiğimiz aylarda Hong Kong’daki bir mahkeme, bir süredir borç krizi yaşayan Evergrande’nin tasfiye edilmesine karar vermişti. 

Söz konusu dönemde Çin’in emlak sektörü de kırılganlığını korumaya devam etti. Tasfiye kararının ardından Evergrande’nin hisseleri Hong Kong’da yüzde 20’den fazla değer kaybederken, işlemlere de ara verilmişti. Tasfiye kararıyla birlikte inşaatların devam edeceği de açıklanmıştı. 

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Altın neden düşüyor? Altın almak isteyen kuyumculara akın etti! 30 Nisan 2024 canlı altın fiyatları 


Geri Dön