Kent Haberleri

2025 asgari ücret deşifre oldu! Büyük hayal kırıklığı! Asgari ücretlilere kırmızı alarm! 

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü 2025 asgari ücrete çevrildi. Asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak edilirken ekonomistler 2025 asgari ücret zam oranını deşifre etti. 

2025 asgari ücret milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Temmuz ayında zam bekleyen milyonlarca kişi büyük hayal kırıklığına uğrarken, yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı şimdiden araştırılmaya başlandı. Ekonomistler hükümetin yeni yılda asgari ücrete yapmayı planladığı zam yüzdesini deşifre etti.

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın 2025 ve 2026 yılı enflasyon tahminleri sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde kaldı. 

TCMB'nin enflasyon tahminleri ve para politikası kararları, ekonomistlerin tepkisine neden oldu. Ekonomistler amacın yeni yılda asgari ücreti sadece yüzde 14 artırmak olduğunu iddia etti.

ASGARİ ÜCRETE SADECE YÜZDE 14 ZAM GELECEK!

Dr. M. Murat Kubilay asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kubilay, amacın yeni yılda asgari ücreti sadece yüzde 14 artırmak olduğunu ve piyasa beklentilerinin yüzde 25 olmasına rağmen hedefin sabit tutulduğunu söyledi. Kubilay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Dr. M. Murat Kubilay @mmkubilay

Korkulan oldu ve 2025 enflasyon hedefi sabit tutuldu. Amaçları yeni yılda asgari ücreti sadece %14 artırmak. Ses çıkmasın diye bunun üstüne birkaç puan eklemek. Katılımcıları belirsiz piyasa anketinde bile 2025 beklentisi %25 idi. Yazık!

Asgari ücret 3 bin 798 TL, memur emeklisi maaşı 482 TL, en düşük emekli maaşı 391 TL eridi! Maaşlarda büyük kayıp!