Genel

210 marka İstinyePark ’ta yer bulmak için bekliyor!

Kapılarını 2007 sonbaharında açan ve yarattığı lüks avlusu ve mağaza karmasıyla en başarılı alışveriş merkezleri (AVM) arasında gösterilen İstinyePark ’ta yer bulmak için 210 marka sıraya girdi....

Kapılarını 2007 sonbaharında açan ve yarattığı lüks avlusu ve mağaza karmasıyla en başarılı alışveriş merkezleri (AVM) arasında gösterilen İstinyePark 'ta yer bulmak için 210 marka sıraya girdi. 20 'si lüks 210 marka arasında, lüks ve orta sınıf markaların çocuk giyim mağazası talebi de var. Abercrombie&Fitch ve Hollister da İstinyePark 'tan yer talep eden yeni oyuncular arasında.Global Louis Vuitton geliyor

Demsa Group bünyesinde bulunan Michael Kors, yine aynı gruba ait Gianfranco Ferre mağazasının yerini aldı. Öncelikle cadde mağazasıyla faaliyet göstermek için Nişantaşı 'nda mağaza açan Chanel 'in uzun süren bekleyişi de, bilindiği gibi Cem Boyner 'in jest yaparak Chloe mağazasını onlar için boşaltmasıyla bitmişti. İstinyePark yönetimi de onlara Mark by Mark Jacops için Banana Republic 'in yerini verdi. Banana Republic ise alt kata Lacoste 'un yerine taşındı. Hermes, De Beers 'in yerinde mağazasını açmaya hazırlanırken, Louis Vuitton da mağazasını büyütmek için talepte bulundu. Louis Vuitton, hazır giyim dahil bütün ürün gruplarının bulunduğu ‘global mağaza ' olarak nitelendirilen konsepti dünyada sayılı noktada açıyor. İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt, “Louis Vuitton 'un en başarılı mağazalarından biri burada. Biz de alan yaratmaya çalışıyoruz ” dedi.

H&M, GAP 'ın yeri büyüyor
Ralf Lauren Polo ise yine Unitim Grubu bünyesindeki Naked mağazasının yerini alarak genişledi ve Ralf Lauren Kids ile çocuk ürünlerini de mağazaya soktu. Kabalcı 'nın yerini alarak alanını büyüten H&M 1250 metrekareden 1600 metrekare çıkmak istiyor. Hakan Kurt, “Hem H&M hem de GAP 'ı birer aks öne alarak alanlarını temmuz-ağustos gibi büyütüyoruz. Yeme-içme alanını glow (ışıltı) ile yepyeni bir konsepte taşıyoruz ” diye konuştu.   Ralf Lauren Kids 'in çok beğenildiğini anlatan Hakan Kurt; Armani, Tommy Hilfiger ve Marks & Spencer 'ın da çocuk mağazası açmak için yer talep ettiğini söyledi.

800 bin turist gezdi 200 milyon Euro harcadı

2010 yılında 1.1 milyar TL ciro yapan İstinyePark 'tan devlete ödenen KDV tutarı 100 milyon TL.
2011 'de 1.25 milyar, 2012 'de ise 1.5 milyar TL ciro hedefi var.
2010 'da yabancı ziyaretçiler 21 milyon Euro tutarında vergi iadesi talep etti. Bu yabancıların harcamasının 200 milyon Euro olduğunu gösteriyor.
Vergi iadesi talep edenler arasında yüzde 15 ile Azeriler birinci.

Hürriyet