Ekonomi

23 bin 850 liralık burs için son gün 2 Ekim

Türkiye Eğitim Vakfı başarılı ve dar gelirli öğrencilere başarı bursu veriyor. 2 Ekim'de başvuru süresi sona erecek olan burslar 575 lira ile 2 bin 650 lira arasında değişiyor. İşte TEV'den burs alabilmek için aranan şartlar...9 ay boyunca ödenen burslar geri ödemesiz olarak verilirken doktora öğrencileri başka bir kurumdun burs alabilse dahi başvuru yapabiliyor

Türk Eğitim Vakfı TEV lise öğrencilerine 575 lira, üniversite öğrencilerine 1375 lira, yüksek lisans öğrencilerine 2 bin lira, doktora öğrencilerine 2 bin 650 lira veriyor. 9 ay boyunca ödenen burslar geri ödemesiz olarak verilirken doktora öğrencileri başka bir kurumdun burs alabilse dahi başvuru yapabiliyor. TEV'in başarılı öğrencilere verdiği burs 5 bin 175 ile 23 bin 850 lira arasında değişiyor.

2650 lira olan doktora bursu için aranan şartlar

Türk Eğitim Vakfı, Başarı Bursları kapsamında çok başarılı, devlet üniversitelerinin Doktora programlarında eğitim alan öğrencilere başarı bursu veriyor. Doktora burslarında anabilim dalı ayrımı yapılmıyor her alandan başvuru kabul ediliyor. Aranan başlıca şartlar; T.C. Vatandaşı olmak, yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması (100 üzerinden not veren üniversitelerde en az 75 olması), Ara sınıflar için: Başarısız dersinin olmaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması, (Bu koşulla birlikte yüksek lisans bitirme ortalaması da dikkate alınacaktır) 35 yaşını aşmamış olmak. Ayrıca TEV Doktora Bursu'ndan başka bir kurumdan burs alanlar da yararlanabiliyor.

2 bin liralık yüksek lisans bursu için şartlar

 

Devlet üniversitelerinin tezli bölümlerinde öğrenim görüyor olmak, birinci sınıfı ya da bilimsel hazırlık aşamasında olmak, yükseköğrenimden 4,00 üzerinden en az 3,00, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75 puanla mezun olmak, Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 80 puan (veya eşdeğeri) almış olma şartı aranıyor. Ayrıca 30 yaşını aşmamış olmak gerekiyor.

Üniversite öğrencilerine 1375 lira

25 yaşının aşmamış ve ilk üniversitesini okuyan lisans öğrencilerine ise bin 375 lira burs veriliyor. Adaylarda aranan şartlar ise şöyle; mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alanlar da başvuru yapabiliyor.

Türk Eğitim Vakfı ayrıca başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine her ay 575 lira Mesleki Ortaöğretim bursu veriyor.

 


Öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca geri ödemesiz 5 bin 200 lira burs imkanı

İşte geri ödemesiz özel burslar, başvuru süresini kaçırmayın

Asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak! Hemen başvurun!