Ekonomi

KYK borcu olanları aman dikkat! Beklenmeyen gelişme herkesi şok etti!

KYK borcu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu haber tüm KYK borcu olanları ilgilendiriyor. İşte detaylar!İşte KYK borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren habere dair merak edilen detaylar…

KYK borcu olan herkesi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte KYK borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren habere dair merak edilen detaylar…

KYK borcu ile ilgili olan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anayasa Mahkemesi, yükseköğrenim kredi borcunun birden fazla taksitinin ödenmemesinden dolayı tüm taksitlerin ödenmesini içeren kanun hükmünü iptal ettiğini duyurdu.

ÖDEME EMRİNİN İPTALİ DAVASI!

KYK borcu olan vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren karar borcun birden çok taksiti ödemeyenleri yakından ilgilendiriyor. Antalya'da bir kişi, yükseköğrenim kredi borcunun birden fazla taksitinin ödenmemesinden dolayı tüm taksitlerin tahsili için düzenlenen ödeme emrinin iptali istemiyle dava açtı.

SOSYAL DEVLET İLKESİ VE MÜLKİYET HAKKI İHLAL EDİLDİĞİ ÖNE SÜRDÜLDÜ!

Davaya bakan Antalya 2. İdare Mahkemesi ise davada uygulanan kanun hükmü olan 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nun 17'inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan bazı hükümlerin, Anayasa'ya aykırı olduğu düşüncesine vararak, Anayasa Mahkemesine başvurdu. Başvuruda, itiraz konusu kuralda, yararlanılan yükseköğrenim kredilerinin birden fazla taksitinin vakti gelince ödenmemesi durumunda, alacağın tamamının peşin ödenmesinin öngörüldüğü, bunun da sosyal devlet ilkesini ve mülkiyet hakkını ihlal ettiği ileri sürüldü.

Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi, kanunun ilgili kısmının Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verdi.  Anayasa Mahkemesinin verdiği kararda, devletin, Anayasa'nın 42. maddesi kapsamında maddi imkanlardan yoksun, başarılı öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmesi için destek sağlamakla yükümlü olduğu, yeterlikleri ve ihtiyaçları tespit edilen öğrencilere kredi sağladığı açık bir şekilde ifade edildi.

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

TBMM’de başlayacak yeni yasa döneminde, öncelikli olarak ekonomiyi ilgilendiren bir torba yasa teklifi bekleniyor. Bu teklifte birden çok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredisi borçları da bulunuyor. Toplamda 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredilerindeki faiz uygulaması kaldırılırken, kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar TL’lik bir bölüm silinecek. Yeni öğrenim kredileri için de düzenlemeler de yapılacak.

Promosyon ödemelerinde üst üste rekor kırılıyor! Çıta 28 bine ulaştı! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

Gayrimenkulü olanlar dikkat! Alım satım süreci değişti! Tapuda yeni dönem başladı! İşte detaylar!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 21 Eylül Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?