Ekonomi

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

Türkiye'de işsizlik rakamları İŞKUR kayıtlarına göre Mayıs'a göre artarak 3 milyon 568 bin 171 kişi oldu. Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı Türkiye'de binlerce insana umut olacak iş ilanı yayınlandı. İşte detaylar...Bu işsiz ordusunun  yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,9’u kadın, yüzde 35,2’si 15-24 yaş grubunda yer alıyor

Türkiye İş Kurumu kayıtlarına göre yurttaki işsiz sayısı 3 milyon 568 bin 171 kişi. Bu işsiz ordusunun  yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,9’u kadın, yüzde 35,2’si 15-24 yaş grubunda yer alıyor. Türkiye'deki işsizlere ümit olacak işe alım haberi açıklandı. 27 bin 550 lira maaşla binlerce işçi alınacak.

Pandemi döneminde binlerce işçiyi çıkaran Almanya, sadece Türkiye'den binlerce işçi alımı için düğmeye bastı.

Kovid yüzünden işçi çıkaran ve binlerce yolcunun seyahat planı alt üst olan Almanya'daki havalimanlarına Türk işçi getirilmesi için onay çıktı. Yaklaşık 7 bin 200 Türk asıllı işçiye "hızlı vize" verilecek. İşin saatlik ücretleri en az 14 euro 25 cent olacak. Türk işçilerin aylıkları ortalama 2 bin 550 euro (27 bin 250 TL) olacak. Almanya'nın alacağı işçi alımlarının ilk safhası üç haftada tamamlanacak.ve bunların vizeleri hızlıca çıkarılacak.

 

Bundes Agentur (Alman Çalışma Ajansı ), işçi getirmesi için başvuran havaalanlarına “özel izin” verildiğini açıkladı. Geçici olacak bu düzenleme ile Türk işçiler 6 Kasım 2022'ye kadar çalışacak. Özellikle de, havaalanı yer hizmetleri, check-in, bavul yükleme, güvenlik kontrolleri, uçak doldurma- boşaltma, apronda araç sürücüleri ve VIP yolculara hizmet alanlarında Türkiye'den personel alınmasına karar verildi.

VİZE İŞLEMLERİ HIZLI OLACAK

Almanya'da çalışmak isteye Türk işçiler için başvurular, Türkiye'deki Alman temsilcilikleri aracılığıyla Almanya'ya iletilecek ve vize işlemlerinin hızlanması için, Federal Çalışma Ajansı'ndan izin alınması gerekmeyecek. The Pioneer'e konuşan Çalışma Ajansı'ndan bir sözcü, Türkiye dışındaki başka ülkelerden işçi alınmayacağını, vize işlemlerinin ise iki- üç haftada tamamlanacağını bildirdi.

Türk işçilere, saat başı en az 14 euro 25 cent ödeme yapılacak. Hafta sonu Pazar, tatil günleri ya da fazla çalışma halinde “ek mesai“ler ve tatil ücretleri ek hesaplara yatırılacak. Ayrıca, işçilerin kalacakları evler de işveren tarafından tahsis edilecek.

 

ALMAN TARIM SEKTÖRÜ DE İŞÇİ İSTİYOR

Almanya'daki havalimanlarında şimdilerde yaklaşık 7 bin 200 personel açığı bulunuyor. Bu açık nedeniyle özellikle check-in, güvenlik ve bavul indirip bindirmede büyük sorunlar yaşanıyor. Bazı uçuşlar iptal edilirken, personel yetersizliği nedeniyle uçuş öncesi ve sonrası beklemeler 4.5 saate kadar çıkmıştı. Bu adımdan sonra özellikle tarım sektörünün Türk işçi talebine de onay verilmesi bekleniyor.

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı