Ekonomi

28 Ekim kargo çalışıyor mu? 28 Ekim de kargolar kaça kadar açık?

28 Ekim kargo çalışıyor mu? 28 Ekim de kargolar kaça kadar açık? soruları 28 Ekim’e az bir zaman kala sorulmaya başladı. İşte araştırılan yanıtlar!Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılmaktadır

28 EKİM KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Resmi Gazete'de yer alan bilgiler ışığında; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayram olarak kutlanmaktadır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılmaktadır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder. 28 Ekim Cuma günü yarım gündür ve bankalar, borsalar, PTT ve kargolar bugün yarım gün şeklinde çalışır.

İşte diğer detaylar…

29 EKİM’DE KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

29 Ekim’de kargo firmaları daha önceki yıllarda olduğu gibi çalışmaya bir gün ara vermişlerdi.

Yurtiçi Kargo: 29 Ekim Cumartesi günü tüm şube ve acentelerinin kapalıdır.

Aras Kargo da 29 Ekim tarihinde hizmet vermediklerini açıklamıştı.

MNG Kargo : Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumartesi günü kapalı olacaktır.

PTT Kargo: Genellikle çalışma saatleri hafta içi saat 08:30 – 12:30 & 13:30 – 17:00 arası çalışılmaktadır. Çalışma saatleri de 444 1 788 telefon numaralı PTT Kargo müşteri hizmetlerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

28 EKİM DEVLET KURUMLARINDA ÇALIŞANLAR İÇİN YARIM GÜN MÜ?

Devlet kurumlarında çalışanlar için 28 Ekim Cuma günü öğleden sonra çalışılmayacaktır. Zorunlu mesai yapma durumunda olan kişilere de ekstra ücret ödenecektir.

28 EKİM ÖZEL SEKTÖRDE YARIM GÜN MÜ OLACAK?

Özel sektör çalışanları da 28 Ekim gününün yarım gün olup olmayacağını araştırıyor.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil niteliği taşıması nedeni ile 28 Ekim Cuma günü özel sektör çalışanları öğle saatlerinden itibaren çift mesai üzerinden ücretlendirilecek.

28 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyet Bayramı'nın ulusal bayram olmasından dolayı 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

28 Ekim Cuma günü öğleden sonra kamu kurum ve kuruluşlar çalışmayacaktır. Resmi tatil olduğu için öğlene kadar mesailer sürecektir.

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı?

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?