05 / 05 / 2024

28 Ekim ve 29 Ekim'de bankalar açık mı?

28 Ekim ve 29 Ekim'de bankalar açık mı?

Vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bankaların nasıl çalışacağını merak ediyor. Bankada işi olan vatandaşlar 28-29 Ekim'de bankalar açık mı sorusunun cevabını merak ediyor...



Cumhuriyet Bayramı her yıl ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle vatandaşlar bankaların nasıl çalışacağını merak ediyor.

A Haber'de yer alan habere göre; bankalar 28-29 Ekim'de açık mı? Bankalar ne zamana kadar açık? Ülkemizde bankalar resmi tatil nedeniyle çalışmalarına ara veriyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde bankaların çalışma saatleri de merak ediliyor. Peki; 28 Ekim Bankalar açık mı? Bankalar tatil günlerinde kapalı olduğu için FAST ile para transferi yapılması tavsiye ediliyor.

28 Ekim ve 29 Ekim de bankalar açık mı?

28 EKİM BANKALAR AÇIK MI?

Resmi tatil takvimine göre 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim resmi tatil günleri olarak kabul ediliyor. Buna göre bankalar Perşembe günü öğlene kadar çalışacak. Öğleden sonra bankalar, okullar, kamu kurumları tatil olacak.

28 Ekim ve 29 Ekim de bankalar açık mı?

RESMİ TATİLLERDE EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER?

EFT işlemleri hafta içi mesai saatleri içerisinde gerçekleştiğinden hafta sonu EFT yapılmaz. Bankanız sizden EFT için emir kaydı alır ve haftanın ilk günü mesai saat başlangıcında EFT işlemini tamamlar. 19 Mayıs ve 23 Nisan gibi resmi tatil günlerinde EFT yapıldığında para, bu tarihten sonraki ilk işlem günü, EFT saati başladıktan sonra transfer olur ve karşı tarafın hesabına geçer.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! Artık bankaya gitmenize gerek yok!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön