28 / 04 / 2024

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 



2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişilere ikinci bir şans verildi. 

Kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilere ilişkin başvuru ve ödeme süreleri yeniden uzatıldı. 2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek. Yapılan düzenlemeden 136 bin vatandaşın yararlanması bekleniyor.

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak belirtiliyor. Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor.

20 milyar liralık gelir

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir elde edilmesini bekliyor. 

2B arazileri için başvuru nasıl yapılır?

2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuru esnasında aşağıda sıralanan belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor. 

1-) Nüfus cüzdanının fotokopisi,
2-) Başvuru dilekçesi,
3-) Başvuru bedeli makbuzu,
4-) Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,
5-) Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön