29 / 04 / 2024

2B arazilerinin teknik çalışması tamam, Pazartesi Meclis'te!

2B arazilerinin teknik çalışması tamam, Pazartesi Meclis'te!

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuş, "2B ile ilgili teknik çalışmaları bitirdik, konu pazartesi gününden itibaren TBMM gündemine gelecektir" dedi



Kurtulmuş, Giresun Orman Bölge Müdürlüğünde, 45 iş makinesi ve hizmet aracının dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yeni dönemde yeni bir yapılanmaya girdiğini söyledi. Taşrada yeni orman işletme müdürlüklerinin kurulduğunu ve Türkiyede 74 milyon kişiye ormancılık alanında hangi hizmetin götürülmesi gerekiyorsa, bunların Orman Genel Müdürlüğü vasıtasıyla tek elden yapılacağını dile getiren Kurtulmuş, "Geçtiğimiz dört yıl içinde ağaçlandırma seferberliği kapsamında Türkiyede toplam 1.5 milyon hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu yıl ve önümüzdeki yıl ile 2.5 milyon hektara yakın alanın ağaçlandırma yapılması planlanmaktadır" diye konuştu.

Kurtulmuş, 2B arazileriyle ilgili çalışmaların da tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"2B ile ilgili teknik çalışmaları bitirdik, konu pazartesi gününden itibaren TBMM gündemine gelecektir. Bununla bazı problemler çözülecektir ancak bu uygulama, yaşanan sorunların tamamını çözemiyor. Ormanları daha çok genişleteceğiz, ormanlardan daha çok gelir elde edeceğiz ama bu geliri milletin hizmetine sunacağız. Bundan sonraki dönemde ağaç kesim ve üretme şeklinde bir hizmet değil ormanlarımızdaki her türlü değerden faydalanacağız. Ceviz, kiraz ormanları, böğürtlen, taflan gibi her tülü kaynağı dünyaya pazarlayacağız. Bunun masraflarını biz yapacağız gelirini ise oradaki köylüye vereceğiz."

Konuşmaların ardından, iş makineleri ve hizmet araçları Giresun ve Ordudaki işletme müdürlüklerine teslim edildi.

AA


Geri Dön