29 / 04 / 2024

3. Adana Kent Sorunları Sempozyumu 22 Mayıs'ta başlıyor!

3. Adana Kent Sorunları Sempozyumu 22 Mayıs'ta başlıyor!

Adana Kent Sorunları Sempozyumunun üçüncüsü "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!..." ana temasıyla 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  Adana  II Koordinasyon Kurulu (IKK) Sekreteri Hasan Emir Kavi, Adana Kent Sorunları Sempozyumunun üçüncüsünün "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!..." ana temasıyla 22-23 Mayıs 2015 tarihinde Seyhan Otelinde gerçekleştirileceğini belirtti. 


TMMOB'ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alpaslan, Mimarlar Odası Adana Şube Sekreteri Önem Cihangir, Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Saymanı Mehmet Yılmaz'la birlikte basın açıklaması yapan Kavi, TMMOB'nin çalışmalarını bilimin ve tekniğin ışığında, bilim insanlarının yol göstericiliğinde ve 60 yılı aşkın birikimiyle yürütmeye kararlı olduğunu söyledi. 


36 BİLDİRİ SUNULACAK 


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen oda başkanları adına konuşan Kavi, "Gerçekleştirilecek Sempozyumda; açılış ve kapanış oturumu hariç "Adana'da Kentsel Dönüşüm", "Çevre Açısından Mevcut Durum ve Geleceğin Planlanması", "Adana'da Afet Yönetimi", "Adana'da Gıda Güvenliği", "Adana'nın Sanayi ve Ticari Durumu ile Geleceği", "Kentleşme Sürecinde Tarımsal Değişim", "Adana'nın Sosyo-Kültürel Durumu", "Adana'da Kent Kültürü" ve "Koruma, Altyapı ve İnsan" konu başlıklarında 9 oturumda toplam 36 bildiri sunulacaktır. Ayrıca tercüman eşliğinde 500 Suriyeli sığınmacıyla birebir görüşme ile hazırlanan özel bir çalışmanın ürünü olan "Suriye'lilerin Adana'daki Durumu - Kapalı Hesap, Açık Kapı Politikasının Sonuçlan" ve Birgün Gazetesi Dış Politika Editörü İbrahim Varlı'nın "Suriye'deki Vekâlet Savaşı ve Türkiye'nin Ortadoğu Politikaları" nın tartışmaya açılacağı bir panel yapılacaktır" dedi. 


22-23 MAYIS'TA SEYHAN OTEL'DE 


TMMOB'nin mesleki ve sosyal-kültürel alanda bugün sayısı 400 binleri aşan ülkemizdeki mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil ettiğini ifade eden Kavi, şunları söyledi: "Onların hak ve çıkarlarını, halkımızın hak ve Hasan Emir Kavi çıkarları temelinde korumak, geliştirmek ve mesleki sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmakla görevlidir. Bu amaçla da meslek alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların, sosyal ve siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarını derinlemesine kavramak, yorumlamak, toplumu bilgilendirmek ve bu politikaların toplum yararına düzenlenmesi için öneriler geliştirmek ve bunların yaşama geçirilmesi için mücadele etmek durumundadır. Birliğimiz, emekten, halktan, üretimden, bilimden ve demokrasiden yana bir meslek örgütü olma bilinci ve sorumluluğuyla ülkemizin birçok kentinde olduğu gibi Kent Sorunları Sempozyumu Adana'da da birincisini 2008 de, ikincisini 2011 de gerçekleştirmiştir. 15 Mayıs 2014 tarihinde TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulumuzun 3. toplantısında yapılmasını kararlaştırdığımız Adana Kent Sorunları Sempozyumunun 3.sü "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!..." ana temasıyla 22-23 Mayıs 2015 tarihinde Seyhan Otelinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca sempozyum hazırlık süreci kapsamında gerçekleştirilen "ADANA GERÇEĞİ" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergi alan 29 fotoğraf hem açılış oturumunda slayt şeklinde gösterilecek olup hem de sempozyum süresince fuaye alanında sergilenecektir. Sempozyumun 2. Günü olan 23 Mayıs 2015 günü ise fotoğraf sanatçılarımızın arşivlerinden faydalanılarak hazırlanan "Fotoğraflarla Eski Adana" konulu bir slayt gösterimi yapılacaktır. 


SEMPOZYUMA DAVET 


Bu sempozyumun önemi, tüm meslek odalarımızın ortak hareket etmesinden kaynaklanıyor. Geçmişte olduğu gibi bu sempozyumdan da çıkan sonuçları ilgililerle paylaşacağız. Adana Kent Sorunları Sempozyumu-III de sunulan bildirilerde, kitaplaştırılarak geleceğe taşınacak önemli bir kaynak haline dönüşmüştür. Sempozyumumuz bu yüzden de ayrı bir önem arz etmektedir. Bu sempozyumdan çıkan sonuçlar 8 Haziran 2015'te kentimizi temsil edecek milletvekillerine de ışık tutacaktır. Bir kızılderili atasözü der ki; "Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldık." Zaman çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için Adana'nın geleceğine sahip çıkma zamanıdır. Bu kapsamda ilgili tüm kesimleri ve tüm halkımızı sempozyumumuza davet ediyoruz."


Yeni Adana


Geri Dön