05 / 05 / 2024

3 bankadan kıyamet gibi karar! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank tek tek duyuracak! Bakmayan çok pişman olacak!

3 bankadan kıyamet gibi karar! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank tek tek duyuracak! Bakmayan çok pişman olacak!

3 bankadan kıyamet gibi karar geldi! Emekli promosyonlarında özel bankaların gerisinde kalan Ziraat, Halkbank, Vakıfbank'ın promosyon tutarlarını artıracağı öne sürüldü. İşte detaylar...



Dilek Güngör yazısında uzun süredir bankacılık sektörü arasında promosyon savaşı olduğunu dile getirerek, son zamanlarda hız kesmeye başlasa da hemen hemen her gün bir bankadan mail geldiğini yazarak, kiminin '7 bin TL veriyorum' dediğini, kiminin de 'Ben 7 bin 500 TL'ye çıkardım'... dediğini belirterek, 'Buraya gelirsen hatta birini getirirsen 8 bin TL'yi alırsın' gibi açıklamalar yaptığını kaydetti.

Bir defalık bile olsa neredeyse iki emekli maaşı kadar promosyon verildiğini dile getiren Dilek Güngör bu meselenin 2017'de SGK ile bankalar arasındaki sözleşmeyle başladığını belirtti.

Yazısında emeklilere 3 yıl garanti verme koşuluyla tazminat hakkı verildiğini kaydeden, Dilek Güngör, o dönemden sonra da bankalar arasında tatlı bir rekabet yaşandığınıı ve bu sene de emekli promosyon yarışının son dönemlerde iyice arttığını belirtti.

Dilek Güngör, özel bankaların başını çektiği söz konusu bu yarışta kamu bankalarının geride kaldığını ve üç kamu bankasında da maaşa göre emeklilerin aldığı para 750 TL'yi geçmediğini dile getirdi. 

3 bankadan kıyamet gibi karar! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank tek tek duyuracak! Bakmayan çok pişman olacak!

Sabah gazetesi Dilek Güngör'ün aktardığına göre, rekabette daha fazla geride kalmak ve müşteri kaybetmek istemeyen kamu bankaları da hükümetin de talimatıyla bazı hazırlıklar yaptı. Hatta verilen bilgiye göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Hazine ve Maliye Bakanlığı'na promosyon tekliflerini de sundu.

Söz konusu teklife göre, hiçbir ayrım olmadan her emekliye 5 bin Türk Lirası verilmesi planlanıyor. Yani emekli maaşı düşük olan da yüksek olan da aynı promosyon tutarını alacak.

Dilek Güngör'ün aktardığı detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu rakamın 7 bin 500 TL'ye çıkarılması taraftarıymış. Hesaplama yapıldığında bunun da epey maliyetli olduğunu ve kamu bankalarından emekli aylığı alan neredeyse 7 milyon kişi olduğunu belirten Dilek Güngör, konunun hâlâ masada olduğunu kaydederek, söz konusu miktarla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vereceğini yazdı.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Ocak zammında büyük deprem! Peş peşe hesaplanan yeni zam oranına göz atın

Dolar yarın işte bu rakamı görecek! Görenlerin ağzı açık kaldı! Elinde 1 dolarınız bile varsa bile acil bakın!

Altında resmen fırtına değil kasırga geldi! Bu rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 9 Ekim 2022!


Geri Dön