05 / 05 / 2024

3 Fransız trendsetter, evler için 3 farklı stil tarifi verdi!

3 Fransız trendsetter, evler için 3 farklı stil tarifi verdi!

Yaratıcılığın başkenti Paris 'te yaşayan üç Fransız trendsetter, 2011 için yarattıkları trend alanlarında evlerin yol alacağı üç farklı yönü hikaye ettiler



Bu hikayelerin ortak noktasında ne mi var Sadeleşmek, duyguları kullanmak ve gerekli dönüşümleri yapabilmek!

Ünlü trendsetter 'ların yarattıkları renk, desen ve doku senaryoları sadece modaya değil, dekorasyona da yön veren stil tarifleri yapıyor. Evimiz için yaptığımız seçimleri her sene bu tarifler doğrultusunda değiştirmemiz elbette ki olanaksız, ancak yapacağımız yenilikler konusunda bu trendy temalardan ilham almamız mümkün. 2011 için de pek çok stil fikri verildi; bunlar arasında üç Fransız trendsetter 'ın yaptığı tanımlar geçtiğimiz aylarda Paris 'te en çok konuşulanlar arasındaydı.

François Bernard ve ‘Un-Plugged '

“Un-plugged ” temalı eğilim, standardizasyondan, modern çağa hükmeden hızlı yaşamdan ve kültürel yaptırımlardan kaçışı anlatıyor. İnsanlar fişi çekiyor, yavaşlıyor ve geçmiş günlerdeki gibi daha naif, yavaş ama neşeli bir hayata adım atıyor. Yeni lüks sadeleşmek ve arınmak. Geçmişteki sakinliği güne taşıyor, anın tadını çıkarmak için fazla bağırmayan, abartısız seçimler yapıyoruz.

Stil ipucu: Kıvrımları ve formun sınırlarını zorlayan kimlikleriyle “modern zanaat ” kabilesine ait tasarımları, antika parçalar ile aynı çatı altında kullanmayı deneyin. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

Elizabeth Leriche ve ‘Haute Tension '

Duyular ve hisler üzerine yoğunlaşan trend tahmin uzmanı Elizabeth Leriche, “Duygularımız ve duyularımız üzerine yoğunlaşıp, bu ikiliye hitap ederken sesi biraz daha açsak varoluş macerasını daha yoğun mu hissederiz ” sorusuna cevap arıyor. Sıcak-soğuk, ağır-hafif, açık-koyu renkler gibi zıt kutuplar üzerine yoğunlaşıyor. Bu temaları işlerken de, dokunma duyusunu harekete geçiren farklı tekstürleri kullanmanızı öneriyor. Bu tip mekanlarda yer verilen objeler koku ve seslerle destekleniyor. Düzenlemelerinizin stili ise ‘tekno-şiir ' olarak tanımlanıyor.

Stil ipucu: Bu stile hakim olan renkler kiremit kırmızı, safran sarı ve koyu kahve. Renkleri dengelemek için bambu, taş, ham ahşap malzemelerden üretilmiş mobilyaları tercih edebilirsiniz.

Vincent GrÜ©goire ve ‘Hypnotic '

Nelly Rodi adlı ünlü trend tahmin ajansının kahramanı Vincent GrÜ©goire, Hypnotic adlı temasında bizi 3D efektler ile farklılaşan ve ışık oyunlarıyla göz yanıltan hareketli bir harikalar diyarına davet ediyor. çağımızın dönüşüm çağı olduğunu söyleyen GrÜ©goire, bu dünyaya adım attığımızda yeni perspektiflere tanıklık ettiğimizi belirtiyor. Kinetik bir estetik ve açılarıyla oynanmış parçalı bir geometri kullanarak evdeki orantılarla oynamayı öneriyor.

Stil ipucu: Siyah-beyaz grafik çizgiler, optik desenler, sivri köşeler, kübik formlar başta olmak üzere içinde bol geometri olan mekanlar yaratılabilir. Ana renk beyaz, ışık bol, aralarda ise kırmızı ve kobalt mavi gibi parlak renk oyunları mevcut.

Becker imzalı duvarlar

Genç, dinamik ve yenilikçi bir firma olan Hanna Home, Barbara Becker tasarımı yeni Rasch koleksiyonunda modern ve geometrik desenleri feminen bir çizgi ile birleştirip evlere sokuyor. “Tasarımları yaparken tualimde ortaya çıkan renk armonisi, bana zamanı canlı tutan renklerin duvardaki dansını anımsattı “ diyen Becker, beyaz, bej ve kumlu platin renkleri ile abartıdan uzak ama şık alanlar yaratmayı amaçlamış.
Hürriyet/Melda NARMANLI çİMEN


Geri Dön