Kira

3 haftalık tatil için 4 aylık kira ödeniyor: Alanya'da konut kiralamaya çözüm beklentisi! 

Tatil için geldikleri Alanya’da kalacak apart otel bulamayan ve günübirlik konut kiralamada sorunla karşılaşan Norveçli aile, Türkiye’deki bu sorunun çözülmemesi halinde gelecek yıl başka bir destinasyonda tatil yapmayı planladıklarını belirtti. Alanya'da konut kiralamaya çözüm bekleniyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidilmesine karşın, Alanya’da sorunlar sona ermedi. Apartman ve sitelerde yer alan evleri turizm amaçlı kiralamak isteyenlerin, binadaki tüm kat maliklerinden yazılı onay almak zorunda olmaları işlerin zorlaşmasına neden oluyor. 

Özellikle ekonomik anlamda Alanya’ya katkı sağlayan turistlerin kısa süreli kiralama yapamamaları olumsuz etki yaratıyor. Daha önce de Alanya’ya defalarca gelen Norveçli birkaç aile kısa süreli kiralamalarda yaşadıkları problemleri tek tek anlattılar. 

Yeni Alanya'da yer alan habere göre; Norveçli aileler otelde kalmak istemediklerini ve gelecek sene sorunun çözülmemesi halinde farklı ülkelerde tatil yapacaklarına dikkat çekti. 

3 HAFTALIK TATİL İÇİN 4 AYLIK KİRA ÖDEDİK 

Norveç vatandaşı Hanne Trogstad, Alanya’ya 20 seferden fazla geldiğini dile getirdi ve "Yeni bir kanunun olduğunu biliyorum. Bu bizim için iyi değil çünkü otelde kalmak istemiyoruz. Özgür olmayı istiyoruz. Biliyorsunuz otelde kahvaltıya yetişebilmek için bile erken uyanmanız gerekiyor. Ancak dairede kalınca istediğinizi yapabiliyorsunuz. Oteller çok sınırlı olduğu için tercih etmiyoruz. Bu yeni kanun kiralık ev bulmayı zorlaştırdı" diye konuştu. 

Yalnızca uzun süreli kiralama yapılabildiğini, ancak tatil için kısa süreleri olduğunu aktaran Hanne Trogstad, "Eğer gelecek sene  Alanya’da kiralık konut bulamazsak başka ülkeye gideceğim. Çünkü çocuklarımla beraber otelde kalmak istemiyorum. Genelde sabah kahvaltılarımızı bazen de öğlen yemeklerimizi evimizde yiyoruz ancak akşam yemeklerini kesinlikle dışarıda yiyoruz" dedi ve 3 haftalık tatil için 4 aylık kira ödemek zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Trogstad, "Bazı Norveçli aileler kira yasaklandığı için Alanya’da olan evlerini satıp buradan gitmek istiyorlar. Kesinlikle bu kanunun değişmesini talep ediyoruz. Çünkü bizim için iyi değil" ifadelerini kullandı. 

Bir diğer Norveç vatandaşı Kristine Rosholt da, evde oldukları zaman kendilerini daha özgür hissettiklerini, evde olduklarında arkadaşlarının onları ziyaret edebildiğini ve evin otelden daha iyi olduğunu söyledi. 

"Gelecek sene konut bulamazsak Alanya’ya gelip gelmeyeceğimi bilmiyorum çünkü otelde kalmak istemiyorum. Alanya’da istediğimiz her şeye rahat şekilde erişebiliyoruz. Bu kararın çok saçma olduğunu düşünüyorum. Neden böyle bir kural var anlamıyorum. Alanya’nın turiste ihtiyacı bulunuyor" diyen Rosholt, bu kuralın Alanya'yı kötü etkileyeceğini dile getirdi. 

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı ve Seaside Alanya Emlak sahibi Abdullah Tuncer de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve çıkarılan kanunla zaten ikamet alamayan yabancı yatırımcının yatırımını kullanmadığı dönemde kiraya vermesinin engellendiğini belirtti. 

Bu kanunun gereksinimlerinin karşılanmasının mümkün olmadığını aktaran Tuncer, "Basitçe atılan iki adımla sahil bölgelerinde altın çağını yaşayan gayrimenkul sektörü batma durumuna getirildi. Bugün sizin de şahit olduğunuz üzere tatilini her şey dahil sistemde yapmak istemeyen, yüksek gelir düzeyine sahip Avrupalı yabancı da kiralamaya ilişkin kanun sebebiyle konut bulamayıp ülkemize gelmekten vazgeçiyor. İşinin ehli meslek temsilcileriyle bu kanun yeniden değerlendirilerek derhal düzenlenmelidir" açıklamasında bulundu. 

Milli Emlak'tan iki şehirde Temmuz ve Ağustos fırsatı! KDV'den muaf arsa ve araziler satışta!

2002'de en düşük emekli aylığı ile 8.2 adet çeyrek altın alınıyordu! Şimdi 2.9 adet çeyrek altın alınabiliyor! 

Taşınmaz Malların Sınırlandırma, Tespit ve Kontrol İşleri Yönetmeliği değişti! İşte dikkat çeken 2/B detayı!