01 / 05 / 2024

3. havalimanı için Seul Incheon ve Kopenhag ile anlaşma imzalanıyor!

3. havalimanı için Seul Incheon ve Kopenhag ile anlaşma imzalanıyor!

Üçüncü havalimanı için, Seul Incheon ve Kopenhag havalimanlarıyla anlaşma imzalanıyor. Beş yıllık anlaşmayla İstanbul Yeni Havalimanı, küresel havacılığın çekim merkezi hedefine bir adım daha yaklaşacak.



İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Güney Kore’nin Başkenti Seul’deki Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi ve Kuzey Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden Kopenhag Uluslararası Havalimanı ile ‘İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin operasyonel süreçlerini şekillendirmeyi ve yönetmeyi içeren danışmanlık hizmeti anlaşmasına imza atıyor. Önümüzdeki 5 seneyi kapsayacak proje; strateji ve iş planı geliştirme, insan kaynakları ve organizasyonel gelişim, deneme operasyonları aracılığıyla operasyonel hazırlık ve 2017’de planlanan açılışından sonraki ilk üç yıl yeni havalimanının operasyonuyla ilgili danışmanlığı içeriyor.  


HEDEF KÜRESEL MERKEZ  


Yeni işbirliği konusunda konuşan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. CEO’su Mertol Genç, “Önceliğimiz en üst düzey yolcu konforunu sağlarken dünya çapında örnek alınacak bir proje yaratmak. Incheon ve Kopenhag bizimle bu örneği ortaya koymak üzere, konfor, inovasyon, verimlilik ve karlılık hedeflerine ulaşma konusunda uzmanlıklarını paylaşacak. Bu uluslararası işbirliği Türk havacılık sektörü için çok önemli. Çünkü amacımız tüm kıtaları birbirine bağlayan global bir merkez inşa etmek ve İstanbul’u dünya havacılık sektöründe her anlamıyla bir merkez haline getirmek" dedi.


Bizim için de bir üs görevi üstlenecek


Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi CEO’su Park Wan Su, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "İstanbul Yeni Havalimanı, Incheon Havalimanı için de son derece önemli ve etkileyici bir proje. Incheon Havalimanı’nın inşaat ve işletme konusunda sahip olduğu deneyim sayesinde, İstanbul Yeni Havalimanı ile bir kez daha tarih yazılacak. Ayrıca bu proje, Incheon Havalimanı’nın yurtdışındaki faaliyetlerine yönelik yeni yatırımları için bir üs görevi görecek."


Küresel katkı hedefledi


Kopenhag Havalimanı CEO’su Thomas Woldbye "Kopenhag Havalimanı, geçtiğimiz 11 yılda 9 kez ‘Avrupa’nın En Verimli Havalimanı’ seçildi. İstanbul’a uluslararası ölçekte rekabetçi bir havalimanı inşa etme ve işletme çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Akşam 


Geri Dön