04 / 05 / 2024

3. Havalimanı İstanbul'da arsa fiyatlarını arttırdı!

3. Havalimanı İstanbul'da arsa fiyatlarını arttırdı!

Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımı olarak nitelendirilen 3. Havalimanında çalışmalar devam ediyor. Konum olarak İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje, stratejik lokasyonuyla ön plana çıkıyor.



Arnavutköy. Hadımköy, Başakşehir, Eyüp. Sarıyer gibi ilçeler büyük prim sağlarken, bağlantı yollan sayesinde İstanbul'da birçok bölgede değerine değer katacak. Cengiz- Kolin- LimakKalyon- Mapa ortaklığında inşa edilmekte olan havalimanında ilk bölümün 29 Ekim 2017 tadilinde açılması bekleniyor. 


İhale süreci büyük bir yarışa şahne olan ve 26.1 milyar euroluk rekor teklife ulaşan 3. Havalimanı'nın arsasında çalışmalar devam ediyor. 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak projede toplam 6 pist Hadımköy Son dönemde konut projelerinin gözdesi haline gelen Hadımköy. 3. Havalimanı bağlantı yollarına yakınlığı sayesinde büyük değer kazandı. Özellikle arsa fiyatlarının uçtuğu bölgede. Kiptaş'ın inşa ettiği binlerce konut yer almakta Arsa metrekare rakamlarının 600 lira üzerine çıktığı bölgenin geleceği parlak gözüküyor. Bölge geneline bakıldığında ortalama 100 metrekare büyüklüğe sahip 2+1 dairenin fiyatı 2003 yılında 67 bin liraydı. 2014 yılı sonuna gelindiğinde rakamlar 145 bin lira bandına ulaştı. Özellikle 2013 yılında aynı konut türü için kiralar 515 lira bandındaydı ancak son dönemde rakamlar 620 lira seviyesine çıktı. 


Arnavutköy

Bolluca-Boğazköy-Arnavutköy üçgeni, bölgenin havalimanına en yakın lokasyonları olarak göze çarpıyor. Işıklar bölgesine de komşu olan Arnavutköy. Ihsaniye semtiyle birlikte 3. Havalimanı'na çok yakın bir konumda yer almakta. 3. Köprü'nün bağlantı yollarına da yakınlığıyla dikkat çeken Arnavutköy, önümüzdeki dönemde adından sıkça söz Eyüp-Kemerburgaz İstanbul'un en geniş ilçeleri arasında yer alan Eyüp, havalimanına direk sının olan bir semt. Sarıyer ile Arnavutköy'ün ortasında kalan Eyüp'ün diğer bir ucu ise Kağıthane'ye kadar uzanıyor. 3. Havalimanı'yla birlikte özellikle Kuzey kısımdaki arsa fiyatlarının yükseldiği Eyüp, 3. Köprü bağlantı yolunun bir bölümünü de kapsamakta.


Başakşehir 

Konut sektörünün son dönemde milyarlarca liralık yatırım yaptığı Başakşehir, 3. Havalimanı'na yakınlığı ve 3. Köprü bağlantı akslarına kısa mesafede olmasıyla ön plana çıkıyor. TOKİ, Emlak Konut GYO ve özel firmaların binlerce konut ürettiği Başakşehir, değerine değer katmaya devam ediyor. İçerisinde dev sağlık yatırımlarını da barındıran bölge, iki dev yatırımın hizmete açılmasıyla adeta uçuşa geçecek. 2013'te 950 lira bandında olan 100 metrekarelik 2+1 kirası bugün 1100 lira seviyesinde seyrediyor... 


Nabız(İstanbul) 


Geri Dön