3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?
Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!Miras olarak alınan tapu için öncelik olarak tarafların ya da varsa temsilcilere ait olan kimlik belgeleri gerekir
ANNEMİN ÜZERİNE OLAN EVİ KENDİ ÜSTÜME NASIL ALIRIM?
Mirasçılar ya da mirasçı, onlara miras kalmış olan evin tapusunu almak için başta veraset ilamı olmak üzere gerekli olan tüm belgeler ile beraber tapu müdürlüğüne gidilip, müracaat etmelidir. Miras olarak alınan tapu için öncelik olarak tarafların ya da varsa temsilcilere ait olan kimlik belgeleri gerekir.
Peki “3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?” sorularının yanıtı…
HİSSELİ TAPUYA BANKA EL KOYABİLİR Mİ?
Borçlardan dolayı hisseli tapulara haciz gelme durumu yaşanabilir. Borç dolayısıyla kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli malların, tapularına haciz işlemi uygulanabilir. Bununla ilgili olarak yasal bir engel bulunmamaktadır.
3 HİSSELİ EVİN SATIŞI NASIL YAPILIR?
Hisseli taşınmazın tüm hisseleri ile birlikte satışı yapılabilir. Hisse sahiplerinin, ev satışı konusunda ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekiyor. Hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilip de tapu devri gerçekleştirilebilir.
MİRASÇILARDAN BİRİ İCRALIK OLURSA NE OLUR?
Alacaklı kişilerin isteği üzerine borçlunun miras hissesi üzerine haciz konulabilir yani böyle bir halde mümkün olabilir. Miras hissesinin haczi ile, varsa miras konusu konut, arsa ya da dükkan her ne ise gelirleri ve mirasın paylaşımı sonucunda hisseye düşecek olan tasfiye payı haczedilmiş olur.
HİSSELİ TAPUDA HİSSE FAZLA OLURSA NE OLUR?
Medeni Kanun 697. Maddesine göre, paydaşlıktan çıkarmaya dair hükümlerin, pay üzerinde kurulmuş olan intifa ve diğer ayni hak sahiplerine de uygulanacağı belirtilmektedir. Bu hükme göre, paydaşlardan birisinin kendi payı üzerinde üçüncü bir kişiye sağladığı intifa, kat irtifakı gibi ayni bir hak bulunmasından dolayı hak sahibi üçüncü kişinin bu hakkı kullanımı mahkeme kararı ile kaldırılabilir.
EŞİM BANA SORMADAN EVİ SATABİLİR Mİ?
Tapu tarafından “aile konutu” olarak belirlenen evler, eş rızası olmaksızın satılamaz. Evinde güven ile oturmak isteyenler, eşlerin, tapu müdürlüğüne gidip, yaşadıkları konutu aile konutu olarak tescil ettirmeleri yeterlidir.
120 metrekare prefabrik ev ne kadar? 25 Şubat 2023 fiyat listesi!
Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en karlı yatırım aracını açıkladı!