27 / 04 / 2024

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edilmiş...



TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde şaşırtan bir olay gün yüzüne çıktı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere gçre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edildi. Ahmet Özdal, Akşam Gazetesi'nde konuştu.


Peşimizden dava açtılar

Özdal, "25 yıllık serbest çalışan şehir plancısıyım. TMMOB’a Şehir Plancıları Odası’na bağlıyız. Karayollarının açtığı ihaleyi aldıktan sonra yaptığımız projeyi mevzuat gereği İstanbul Şehir Plancıları Odası’na götürdük. Mesleki Denetim Uygulaması için o dönemde 10 bin TL de şubeye para verdik. Savunma bile istemeden dava açtılar. Ben ile iş ortağım Arzu Özdal’ı  yargı kararı olmadan onur kuruluna sevk edip meslekten men ettiler. Yanımda çalışan personelime de ihtar cezası verdiler. Gayri resmi olarak arkadaşlarımıza o ofiste daha fazla çalışmayın telkininde de bulunmuşlar. Bölge İdare Mahkemesi’ndeki davayı kazandık. Ancak bu kararı da TMMOB temyiz etti. Temyizi de kaybettiler."  açıklamasında bulundu.

 

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

 


Projeyi sekteye uğratmak istediler

Projedeki insanlara ceza kesildiğini ifade eden Özdal, "Başımıza gelenler Gezi Parkı olaylarında, Taksim Platformu sözcülüğünü yapan İstanbul Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tayfun Kahraman’ın 3. Köprü’ye ve Yeni Havalimanı’na karşıyız şeklindeki bakış açısından kaynaklandı. Resmen bu dev projelerde görev alan insanlara ceza kestiler" dedi.


Geri Dön