3. Köprü'ye 22 tabliye konuldu!
İstanbul'un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Araçların geçiş yapacağı 59 çelik tabliyeden 22'si yerleştirildi.
IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yap-işlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013'te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor. Köprünün 59 çelik tabliyesinden 22'si yerine yerleştirildi. Çelik tabliyelerin yerleştirme işleminin hava koşullarının durumuna göre Ocak 2016'da tamamlanması hedefleniyor. Güney Kore ve Malezya'da üretilen 176 eğik askı halatından 80'i de köprüye çekildi. Köprünün ana taşıyıcısı olan ana kabloyu çekmek için kullanılacak kedi yolu iki yaka arasında kuruldu. Yurtdışında yapılan ana kablo imalatının tamamlandığı belirtildi. Tamamlanan ana kablonun Türkiye'ye getirildiği ve geçici depolama alanında yerleştirildiği öğrenildi. Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi kapsamında 102 adet menfez, 6 adet alt geçit ve 1 adet üstgeçit tamamlandığı belirtildi. 31 viyadük, 20 altgeçit, 29 üstgeçit ve 35 menfezde ise çalışmalar hızla sürüyor.
YOĞUN MESAİ VAR
Proje kapsamında yapılan Riva ve Çamlık tünellerinde ise delme işleminin tamamlandığı, altyapı çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Projenin Kısırkaya ve Çiftalan köylerinden geçen bazı bölümlerinde karayolu yapım çalışmalarının tamamlandığı ve yolun asfaltlandığı görüldü. Odayeri mevkiinde bulunan ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu, yapımı halen süren üçüncü havalimanıyla bağlayacak büyük kavşakta ise çalışmalar çok yoğun bir şekilde sürüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu bin 408 metre olacak.
Sabah