3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!
Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.
Son dakika aktarılan bilgiye göre Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüştükleri bildirildi. Bloomberg'in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, Türkiye ile 3'üncü köprüye demiryolu projesini görüşüyor.
TÜRKİYE-BAE ARASINDA YENİ PROJE GÖRÜŞMESİ
Yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi dönüşünün ardından gündeme getirdiği ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yoğun bir görüşme sürdürüldü. Bu kapsamda teknik komiteler Kalkınma Yolu projesi üzerinde detayları masaya yatırdı.
Böylece Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde olan demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşme gerçekleştirdi.
BAE'li bir yetkilinin Bloomberg’e yaptığı yazılı açıklamada “BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030’a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor. Bu hedef enerji, turizm, lojistik, tarım ve daha çok sektörlerde yeni yatırım kanalları kurarak başarılacak" dedi.
Geçten ay Hindistan dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki medya mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu konuda özellikle Muhammed Bin Zayed çok daha kararlı bir telkinde bulundu, ‘Bu işi uzatmayalım, 60 günde görüşmeleri arkadaşlarımız bitirsinler ve hemen temelleri atalım, yola koyulalım’ dedi" diye ifade ederek, "Yani bu işin heyecanını bu denli duyuyorlar ve biz de gerek Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’a, gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na gerekli talimatları verdik" demişti.
YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ HAKKINDA
Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey tarafında inşa edildi. Temeli Mayıs 2013'te atıldı. 27 ayda 8,5 milyar lira harcanarak inşa edildikten sonra 26 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Köprünün ismi dokuzuncu Osmanlı padişahı ve ilk Osmanlı halifesi I. Selim'e ithafen verildi. Köprü güzergâhı, Avrupa Yakası'nda Sarıyer'in Garipçe mahallesi ile Anadolu Yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtinde yer alıyor.
Köprü 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, 322 metre kule yüksekliği ile eğik askılı köprü sınıfında dünyanın en yüksek, tüm köprü sınıflarında ikinci en yüksek kulesine sahip asma köprüsü ve 1.408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun, tüm asma köprüler arasında dokuzuncu en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsüdür.
Folkart Narlıdere'de yangının izleri hızla siliniyor!
Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!
Renault SUV'dan Ekim kampanyası! 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı!