28 / 04 / 2024

3'üncü Köprü'nün son bağlantı yolları da Mart 2015'te ihaleye çıkıyor!

3'üncü Köprü'nün son bağlantı yolları da Mart 2015'te ihaleye çıkıyor!

3'üncü Köprü'nün son bağlantı yolları da Mart 2015'te ihaleye çıkıyor. Yaklaşık 4.5 milyar TL'ye mal olması beklenen bağlantı yollarıyla, şehir içine girmeden iki kıta arasında transit geçiş olacak...



3'üncü Köprü'nün son bağlantı yolları da Mart 2015'te ihaleye çıkıyor. Yaklaşık 4.5 milyar TL'ye mal olması beklenen bağlantı yollarıyla, şehir içine girmeden iki kıta arasında transit geçiş olacak.


Avrupa ve Asya kıtalarının transit geçişini sağlayacak 3'üncü Köprü'nün son bağlantı yolları da ihaleye çıkıyor. 4.5 milyar TL'ye mal olması beklenen projeyle Asya ve Avrupa otoyollarının direkt bağlantısı da sağlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından açılan ihale kapsamında, Odayeri'nden Kınalı'ya, Kurtköy'den de Akyazı'ya kadar yeni yol inşa edilecek. Avrupa'dan gelerek 3'üncü Köprü'den geçen yol, Gebze'de Körfez Geçiş Köprüsü'ne bağlanacak. Ayrıca Akyazı üzerinden  Ankara  yönüne de geçiş verilecek. Bu sayede Hereke, Kandıra arasındaki yola alternatif bir ulaşım açılacak. Avrupa Yakası'nda ise, Odayeri'nden başlayarak, Kınalı'ya kadar erişim sağlanacak. Böylece ağır vasıtalar ve ulaşım araçları Mahmutbey gişeleri ve şehir içine girmeden Edirne otoyoluna bağlanacak. 


TEMİNAT TUTARI 25 MİLYON TL 

2015 Mart'ta yapılacak ihale, kapalı teklif usülüyle gerçekleştirilecek. İstekliler, KGM İşletmeler Dairesi Başkanlığı'ndan ihale dosyasını alabilecek. Geçici teminat tutarı 25'er milyon TL olan iki ihale için teklifler, en erken 7 gün öncesinden başlamak üzere ihale tarihinde saat 10.00'a kadar Görevlendirme Komisyonu Başkanlığı'na teslim edilecek. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen tekliflerle postadaki gecikmeler kabul edilmeyecek.


RAKAMLARLA KUZEY MARMARA OTOYOLU

Silivri-Kınalı ile Sakarya-Akyazı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun uzunluğu 260 kilometre. Toplam gişe istasyonu sayısı ise 4. Ana açıklığı 1.275 metre olan Asma Köprü'nün toplam boyu da 1.875 metre. Otoyolun Avrupa Yakası Bölümü yani Kınalı-Odayeri arası anayol uzunluğu da 30 kilometre. Projede iki bağlantı yolunun toplam uzunluğu ise 15 kilometre. Anayol uzunluğu 136 kilometre olan Asya Yakası Bölümü'nde de 7 adet bağlantı yolu bulunurken, toplam uzunluğu 56 kilometreyi buluyor. 16 viyadüğün yer aldığı bölümün uzunluğu 8 bin 25 metre. 17 tünelin mesafesi de 12 kilometre. Köprü tamamlandığında, dünyanın 11'inci uzun köprüsü olan İsveç'teki Höga Kusten Köprüsü'nü geride bırakacak.


Sabah 


Geri Dön