29 / 04 / 2024

Folkart Narlıdere'de yangının izleri hızla siliniyor!

Folkart Narlıdere'de yangının izleri hızla siliniyor!

Folkart Narlıdere’de 27 Nisan günü yaşanan yangında zarar gören bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaşma sağlandı.



Folkart Narlıdere’de 27 Nisan’da yaşanan yangında zarar gören bloktaki kat malikleri, bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaşma sağladı. Folkart, yenilemeyi, gerekli yasal izinlerin alınmasından itibaren bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyor. Folkart,site sakinlerine destek olmak için maliyetin önemli bir bölümünü kat maliklerine yansıtılmayacak.

FOLKART YANGININ İZLERİNİ SİLMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yapılan anlaşmaya göre Folkart, maliyetin önemli bir bölümünü kat maliklerine yansıtmayacak şekilde inşaatın yapımını üstlendi. Kat malikleri ise paylarına düşen bedeli, planlanan şekilde Folkart’a ödeyecek.

Folkart, Narlıdere Projesi’ni eksiksiz olarak 15 yıl önce teslim etmişti. Meydana gelen yangında hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen, Folkart kat maliklerine destek amacıyla harekete geçti.

Geçtiğimiz nisan ayında Folkart Narlıdere Sitesi’nin bir bloğunda yaşanan üzücü olayın ardından kat malikleri, evlerinin geleceği konusunda birlikte adım atma yönünde karar  almıştı. Dairesinin sadece içiyle ilgili bağımsız hareket etmek isteyen birkaç kişi dışında; kat malikleri, süreci Folkart ile sonuçlandırma kararı aldı. 

Folkart’tan 27 Nisan 2023 günü yaşanan olaydan sonra yapılan ilk açıklamada, “Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Ev sahiplerimize ve bölge halkına geçmişolsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu süreçte Folkart Narlıdere sakinlerimizin yanında durup dayanışma kültürümüzü sürdüreceğiz” denmişti.

Folkart Narlıdere de yangının izleri hızla siliniyor!

FOLKART SAKİNLERİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Yapılan açıklamanın ardından Folkart, sürecin her zaman takipçisi oldu. Kat malikleri ile şirket yöneticileri düzenli aralıklarla bir araya gelerek ,çözümün en hızlı, en makul şartlarda üretilmesi için ilgili tarafların katılımıyla toplantılar gerçekleştirildi.

Folkart Towers’ta bir araya gelen Folkart yönetimi ile Folkart Narlıdere sakinleri, evlerinin tamamen yenilenmiş olarak teslimi için el sıkıştı.

''FOLKART HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU''

Toplantıda zarar gören bloktaki kat malikleri adına konuşan Avukat Hale Gengör, “Yaşanan talihsiz olaydan sonraki en mutlu günümüz”  diyerek, Folkart yetkililerinin kendileri ile birlikte üzüldüklerine ve her zmana yanlarında olduklarını söyleyerek teşekkürlerini ilettiler.

Kat maliklerinden Nedim Saba yaşanan üzücü olay sonrasında site sakinleri olarak, Folkart yönetiminin en az bizler kadar üzüldüğünü belirterek, Folkart’ın çözüm için gösterdiği çabayı anlattı.

Folkart Narlıdere de yangının izleri hızla siliniyor!

NARLIDERE İZMİR ÖDÜLLÜ BİR PROJE

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da ilk günden itibaren dayanışma kültürünü esas aldıklarını vurgulayarak, “Kat maliklerimizin mutluluğunu temel alarak konuya yaklaştık.” dedi. 

Folkart Narlıdere  İzmir  açısından da çok önemli ve sembol bir proje olduğunu belirten Sanca kşimdi de Folkart’ın dayanışma geleneği ile her firmaya örnek olacak bir özveriye imza attıklarını aktardı.

“HERKES İMRENECEK”

Yasal izinlerin alınması sonrasında inşaatı 12 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Mesut Sancak, site sakinlerinin katılacağı çok özel bir kutlama gecesiyle, projeyi teslim edeceklerini belirtti.

Sancak,herkesin imrenerek bakacağı bir sonuç ortaya çıkaracaklarını söyleyerek '' Yenilemeyi güncel
teknolojilerden de faydalanarak gerçekleştireceğiz. Herkesi olumlu anlamda şaşırtacağız. Bu yenilenme sonrasında, eser yeniden büyük değer kazanacaktır.'' dedi.

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

Geri Dön