28 / 04 / 2024

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.



Esenboğa Havalimanı Gelişim Projesi'ni inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı'nın Ankara'nın son 21 senedeki büyüme göstergelerinin en önemli sembolleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önceki senelerde mevcut havalimanını yenileyerek, çağın ihtiyaçlarına yanıt verecek biçimde senede 20 milyon yolcuyu ağırlayacak bir kapasiteye yükselttiklerine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, başkent Ankara'ya hava ulaşımı hususunda talep olduğunu belirterek, bu kapasitenin dahi Esenboğa Havalimanı için yetersiz kaldığını söyledi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamasında 2019 yılına kadar havacılık sektörünün her sene rekor artışlarla sürekli büyüdüğüne değinerek, 2020 yılının tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle ulaşım faaliyetlerinin durduğu, 2021 yılının da salgın etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalktığı seneler olduğunu söyledi.

Açıklamasında Esenboğa Havalimanı'nda 2021 yılında iç ve dış hatlar toplamı olarak yaklaşık 67 bin uçuş trafiği yapıldığını ve 7 milyonun üstünde yolcu ağırlandığını dile getiren Bakan Uraloğlu, 2022 yılında ağırlanan yolcu sayısının yaklaşık 8 milyon 700 bine yükseldiğini kaydetti.

Esenboğa Havalimanı na 3. pist müjdesi!

Yaptığı son dakika açıklamasında geçen senenin aralık ayında Esenboğa Havalimanı'nın ilave yatırım ve 25 yıllık işletmesini kapsayan kamu özel işbirliği ihalesini gerçekleştirdiklerine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarına değinerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında  Ankara  Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistine kavuşacağını söyledi.

İlk etap kapsamında değerlendirilecek olan 3. pist yapımının dışında itfaiye istasyonu, uçuş kontrol hangarı, özel maksatlı araç giriş binası, ASKİ Ulupınar Deresi'nin ıslahı, ısı merkezi ve su deposu, teknik blok ve kule, uçak atık su arıtma tesisi ve kargo genişleme alanları çalışmaları gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise en az 40 bin metrekarelik terminal binası genişletilmesi, genel havacılık apronu ve taksi yolu çalışmalarının yapılacağını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamasında 25 senelik işletme süresi boyunca devletin kasasına, KDV dahil 560 milyon avro gireceğini dile getirerek, 25 senelik kira bedelinin yüzde 25'ine denk gelen KDV dahil 140 milyon avronun 27 Mayıs tarihinde tahsil edildiğini dile getirdi. Bakan Uraloğlu, proje kapsamında şu anda, 3. pist kısmında kazı ve dolgu imalatlarına devam edildiğini söyledi.

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerinde son durum ne? İkramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak? 

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!


Geri Dön