27 / 04 / 2024

Esenboğa Havalimanı'na metro müjdesi!

Esenboğa Havalimanı'na metro müjdesi!

Başbakan Yıldırım, "Esenboğa Havalimanı'na metro yapacağız. Çubuk'a kadar da metroyu uzatacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen  Ankara  Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Esenboğa Havalimanı na metro müjdesi!

Üniversite sayısı 76'dan 187'ye çıkarıldı

Üniversite sayısını 76'dan 187'e çıkardıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, bütün illere üniversite götürdüklerini, yurt kapasitesini ise 3 kat artırdıklarını, 640 bin sayısına ulaştırdıklarını belirtti.

Esenboğa Havalimanı'na metro geliyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Esenboğa Havalimanı'nın eski halinin köy meydanı gibi olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şimdi dünyanın en güzel terminallerinden birisi orada. Kuzey Ankara'nın o imarsız kaçak yapılaşması varoşlarının eski halini biliyorsunuz. Esenboğa'dan Ankara'ya gelenler hayal kırıklığı yaşarlardı. Şimdi havalimanından şehre gelenler modern Türkiye'nin başkentinin güzellikleriyle karşılaşıyorlar. Esenboğa Havalimanı'na metro yapacağız. Çubuk'a kadar da metroyu uzatacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Ankara'yı hızlı trenle Eskişehir'e, Sakarya'ya, Kocaeli'ne ve İstanbul'a, Konya'ya bağladık. Ankara'yı şimdi Karaman'la, Sivas'la, Yozgat'la, Bursa ile hızlı trenle bağlıyoruz."

 

Esenboğa Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!
 


Geri Dön