28 / 04 / 2024

3. köprüye karşı çıkanlar eylem yaptı!

3. köprüye karşı çıkanlar eylem yaptı!

Binlerce kişi '3. Köprüye Hayır' mitingi için Kadıköy'de buluştu. Mitinge katılanlar, ormana, toprağa ve insan yaşamına zarar vereceği gerekçesiyle İstanbul'a yapılacak 3. köprüye karşı çıktı



'3'üncü köprüye hayır yeşilime, evime dokunma'
Binlerce kişi '3. Köprüye Hayır' mitingi için Kadıköy'de buluştu. Mitinge katılanlar, ormana, toprağa ve insan yaşamına zarar vereceği gerekçesiyle İstanbul'a yapılacak 3. köprüye karşı çıktı. çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiye mensup yaklaşık 3 bin kişi, kortej halinde yürüyerek '3. Köprü yerine insanca yaşam', 'Ormanıma, evime, yeşilime dokunma' sloganları eşliğinde Kadıköy Meydanı'na ulaştı. Katılımcılar, '3. köprü çözüm değil', 'Su hayattır, satılamaz', 'Termik Santral İstemiyoruz', 'çevre ve Doğanın Yağmalanmasına HAYIR' yazılı pankartlar taşıdı. '3. Köprü Yerine Yaşam Platformu' sözcüsü Kader Cihan, mitingde, 'Bu dava, kentin ortasından mavi bir patiska gibi süzülen Boğaz'ı, yeni rant köprüleriyle boğazlamak isteyenlere karşı, İstanbul'u savunma davasıdır' diye konuştu. Erdoğan YAPIK

Sendikalardan 'Torba Yasa'ya protesto
TÜRK-İşž'E bağlı İstanbul şžubeler Platformu üyeleri, Meclise getirilen 'Torba Yasa'nın çekilmesi talebiyle Galatasaray Meydanı'na yürüdüler. Gruptakiler, 'Hakkımızı torbalatmayacağız', 'Kaşıkla zam alıp kepçeyle vergi ödemek istemiyoruz', 'Vergi dilimleri adil olsun' yazılı pankartlar taşıdılar. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup adına konuşan Belediye-İş Sendikası 2 No'lu şžube Başkanı Hasan Gülüm, hükümetin, tasarı ile İşsizlik Sigortası Fonu'nda birikmiş paraya göz diken patronların isteklerini yerine getirdiğini öne sürdü. Tasarının geri çekilmesini isteyen Gülüm şunları söyledi: 'İşçi ücretlerinden kesilen gelir vergisi yüzde 15 olarak sabitlenmelidir. Asgari ücret insanca yaşanacak şekilde belirlenmeli ve vergiden muaf olmalıdır.' Mustafa KAYA

Surp Pırgiç Hastanesi'nde gece yarısı yangın paniği
ZEYTİNBURNU'NDAKİ Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde önceki gece yangın çıktı. Hastanenin kampüsünde yer alan huzurevinin çatısında başlayan yangını fark eden çalışanlar, bir yandan itfaiyeye haber verirken diğer yandan da yaşlıları tahliye etti. İki katlı binada kalan yaşlılar, hızlı bir şekilde tahliye edilerek hastane kampüsündeki diğer binalara taşındı. Hastaneye gelen Zeytinburnu ve Bakırköy itfaiyeleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Yangının neden çıktığı henüz belirlenemezken, ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi. Ali şžAHİN

Okullarda afet panolarıyla miniklere deprem eğitimi
'HAYATA Devam Türkiye' başlığıyla Aksigorta ve AKUT tarafından organize edilen proje kapsamında, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı özel afet panolarının ilki, Dr. Tevfik Sağlam İlköğretim Okulu'na bağışlandı. Beş yıl sürecek proje kapsamında, bu panoların 50 ildeki bin okula yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bağış törenine Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen katıldı. Mahruki, 'Afet bilinci sayesinde hayatta kalmayı başaran birçok insan gördük. Bu nedenle afet bilincini okul çağlarından itibaren yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

 

Kadıköy"de œ3. Köprüye hayır mitingi

çEşžİTLİ sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler tarafından Kadıköy İskele Meydanı"nda œ3. Köprüye Hayır mitingi düzenlendi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK İstanbul şžubeler Platformu, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu ile Halkevleri tarafından düzenlenen mitinge katılanlar saat 12.00"de Tepe Nautilus alışveriş merkezi önünde toplandı. Pankartlar ve dövizlerle 3. Boğaz Köprüsü'nün yapılacak oluşunu  protesto eden yaklaşık 2 bin kişilik grup œKöprüyü yapanlar memleketi satanlar, œDirene direni kazanacağız sloganları atarak Kadıköy iskelesine kadar yürüdüler.  

YAşžAMI SAVUNUYORUZ

Kadıköy İskele Meydanı"nda kurulan platformda ilk olarak konuşma yapan Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi ve miting sözcüsü Kader Cihan,  İstanbul"u savunmak, suya, ormana, doğaya sahip çıkmak için bir araya geldiklerini belirterek, œBizi burada toplayan insanı, doğayı, tarihi ve kültürel mirası, suyu, toprağı, İstanbul"u ve Anadolu"yu savunma davasıdır. Bizler yaşamı savunuyoruz. İnsanın ve doğanın bu temel hakkını savunmaya devam edeceğiz. 3. köprünün yapılması halinde, İstanbul"un elinde kalan son ormanlar da yok edilecek. 3. köprü demek, yeni bir rant köprüsü demektir. Doğanın tahrip edilmesi demektir dedi. Cihan ayrıca 3. Boğaz Köprüsü'nün İstanbul"un ulaşım sorunu çözmeyeceğini daha da ağırlaştıracağını belirterek, İstanbul"a yapılan 1. ve 2. köprünün de kentin ulaşım sorununu daha da ağırlaştırdığını ileri sürdü.  

YEşžİL ALANLAR ORTADAN KALKAR

Mitingte konuşan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 3. köprünün tüm Marmara bölgesine zarar vereceğini öne sürerek, œBuraya 3. köprüye "hayır" demeye geldik diye konuştu. Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili çetin Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. köprüye karşı olduklarını, çünkü yeşil alanları ortadan kaldıracağını belirterek, İstanbul"un plansız kentleşme ve plan tadilleri ile rant yaratılması sorunu yaşadığını söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan şžimşek de, 3. köprünün kentin ulaşım sorununa çözüm getirmeyeceğini ifade ederek, 3. köprünün beraberinde betonlaşmayı ve 4. köprüyü de getireceğini belirtti.

Mitingte konuşmaların ardından mini konser verildi. Mitinge, Sulukule Platformu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Toprakların Kardeşliği Platformu, CHP, EDP, EMEP, ÖDP, TKP"nin İstanbul İl Örgütleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü de destek verdi.
M. Akif ERDEM/Milliyet


Kadıköy'de œ3. köprüye hayır mitingi

çeşitli sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda œ3. Köprüye Hayır mitingi düzenlendi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK İstanbul şžubeler Platformu, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu ile Halkevleri tarafından düzenlenen mitinge katılanlar saat 12.00"de Tepe Nautilus alışveriş merkezi önünde toplandı.

Pankartlar ve dövizlerle 3. Boğaz Köprüsü'nün yapılacak oluşunu protesto eden yaklaşık 2 bin kişilik grup œKöprüyü yapanlar memleketi satanlar, œDirene direni kazanacağız sloganları atarak Kadıköy iskelesine kadar yürüdüler.

YAşžAMI SAVUNUYORUZ

Kadıköy İskele Meydanı"nda kurulan platformda ilk olarak konuşma yapan Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi ve miting sözcüsü Kader Cihan, İstanbul"u savunmak, suya, ormana, doğaya sahip çıkmak için bir araya geldiklerini belirterek, œBizi burada toplayan insanı, doğayı, tarihi ve kültürel mirası, suyu, toprağı, İstanbul"u ve Anadolu"yu savunma davasıdır. Bizler yaşamı savunuyoruz. İnsanın ve doğanın bu temel hakkını savunmaya devam edeceğiz. 3. köprünün yapılması halinde, İstanbul"un elinde kalan son ormanlar da yok edilecek.

3. köprü demek, yeni bir rant köprüsü demektir. Doğanın tahrip edilmesi demektir dedi. Cihan ayrıca 3. Boğaz Köprüsü'nün İstanbul"un ulaşım sorunu çözmeyeceğini daha da ağırlaştıracağını belirterek, İstanbul"a yapılan 1. ve 2. köprünün de kentin ulaşım sorununu daha da ağırlaştırdığını ileri sürdü.

YEşžİL ALANLAR ORTADAN KALKAR

Mitingte konuşan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 3. köprünün tüm Marmara bölgesine zarar vereceğini öne sürerek, œBuraya 3. köprüye "hayır" demeye geldik diye konuştu. Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili çetin Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. köprüye karşı olduklarını, çünkü yeşil alanları ortadan kaldıracağını belirterek, İstanbul"un plansız kentleşme ve plan tadilleri ile rant yaratılması sorunu yaşadığını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan şžimşek de, 3. köprünün kentin ulaşım sorununa çözüm getirmeyeceğini ifade ederek, 3. köprünün beraberinde betonlaşmayı ve 4. köprüyü de getireceğini belirtti. Mitingte konuşmaların ardından mini konser verildi. Mitinge, Sulukule Platformu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Toprakların Kardeşliği Platformu, CHP, EDP, EMEP, ÖDP, TKP"nin İstanbul İl Örgütleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü de destek verdi.
Posta


Geri Dön