30 / 04 / 2024

3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

Ev fiyatlarının oldukça yüksek olduğu Hong Kong'da bir çok insan hiç de insani olmayan daracık yerlerde yaşamak zorunda. Peki siz 3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?



Ev fiyatlarının çok yüksek olduğu Hong Kong'da barınma sorununa ilginç çözümler geliyor. Kiralarını ödeyemeyen Hong Konglular çareyi minimal ev tasarımlarında buldu. Hatta bir çok insan hiç de insani olmayan daracık yerlerde yaşamak zorunda.


Mimarlar giderek kalabalıklaşan şehirde yaşam alanı yaratmak için çözümler arıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alan haberde, Mimar James Law'ın dev boyutlarda bir su borusunu tek kişilik bir ev olarak yeniden tasarladığını belirtmiştik. 


Deutsche Welle'deyer alana habere göre, kira fiyatlarını ödeyemeyen insanlar 3 metrekarelik evlerde yaşıyor. Mimar Vicky Chan, Hong Kong'da insanların genelde mutsuz olduğunu ve her 7 kişiden birinin zihinsel rahasızlığa sahip olduğunu söyledi.


Mimarlar için yeşil öenmli bir yere sahip. Mimar Chan, sürdürülebilir bir şehir kurarken yönetmeliklerin minimuma indirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. bu şekilde insanlar yaratıcı olabilir ve daha az kısıtlanmış olur.


Hong Kong'da en az 200 bin işi insani açıdan uygun olmayan koşullarda yaşıyor. 


Peki 3 metrekarelik bir ev çözüm olabilir mi?

 

 

Hong Kong'da barınma sorununa "silindir ev" çözümü! 

 


Geri Dön