29 / 04 / 2024

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut alana vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme yapıldı..



Türkiye'de konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yapılan indirim konut sektöründe heyecan uyandırdı. Sektör temsilcileri yabancıya satış bedelinin düşürülmesinin konut satışlarını hızlandıracağını ifade ediyor. Bu kapsamda Bakanlık öncülüğünde yurtdışına açılım faaliyetleri de başlıyor.

Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasını içeren Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 106) 19 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yönetmelik ile konut alana vatandaşlık uygulamasında indirim yapıldı. Vatandaşlık verilecek satın alınan konut değeri sektör beklentisi olan 300 bin doların da altına indirildi. 

Peki, artık Türkiye'de ne kadarlık konut alana vatandaşlık verilecek? Vatandaşlık için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte merak edilen sorular ve yanıtları;

1- Vatandaşlık için satın alınacak konut değeri limiti ne oldu?

Türk vatandaşlığı için satın alınacak konut değerinin, 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası olması gerekiyor.

2- Vatandaşlık için satın alınacak konut değeri limiti ne kadardı?

Türk vatandaşlığı için satın alınacak konut değerinde limit 19 Eylül 2018 tarihinden önce 1 milyon Amerikan Doları olarak uygulanıyordu.

3-  Vatandaşlık için aranan diğer şartlar nelerdir?

Yönetmelikte vatandaşlık için aranan diğer koşullarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Buna göre, vatandaşlık için tapu kayıtlarında üç yıl satılmaması şerhi konulmuş olması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilmiş olması gerekiyor.

 

İnşaatçılar vatandaşlık turuna çıkıyor!
 

Konut alana vatandaşlık limitinde değişiklik yönetmeliği tam metni 2018!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön