06 / 11 / 2024

3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne dünyaca ünlü tasarımcı ve mimarlar gelecek!

3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne dünyaca ünlü tasarımcı ve mimarlar gelecek!

20 - 21 Şubat 2014’ de Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmaları ile dünyaca ünlü tasarımcı, mimar ve akademisyenler 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi için İstanbul’da buluşacak...




Dünyayı değiştirecek 50 isim arasına giren, MIT’de kurduğu ‘SENSEable’ City Laboratuarında ‘Akıllı Şehirler’ üzerinde araştırmalar yapan dünyaca ünlü mimar, mühendis ve aktivist Carlo Ratti; Londra 2012 Olimpiyatları açılış seremonisi, U2 360 turnesi sahne tasarımı ve Anish Kappor Cloud Gate heykeli gibi büyük ses getiren projelerde imzası olan Atelier One’ın kurucusu Neil Thomas, kendi enerjisini üreten dünyanın en büyük tropikal bahçesi Singapur Gardens Bay’in çevre mühendisi Professör Patrick Bellew ; , transparan spiral formuyla Shanghay’ın şehir siluetinin en ikonik ve çarpıcı binalarından çevre dostu Shanghai Tower’ın  tasarım direktörü Duncan Swinhoe;  1.8 milyon litre yağmur suyunu toplayıp filtreleyerek yıl boyunca her gün 1000 Afrikalı için temiz içme suyu sağlayabilecek futbol sahası Pitch Africa projesinin yaratıcısı Professör David Turnbull ve daha pek çok ünlü isim 20-21 Şubat’ta 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde Swissotel'de  gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda uluslararası ve Türk pek çok değerli konuşmacıyı ve yaklaşık 1200 katılımcıyı ağırlayan Zirve, bu yıl da alanlarında uzman 100’den fazla önemli konuşmacıya ev sahipliği yapacak. Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde 2 ana salon ve paralel salonlarda zirve boyunca yaklaşık 40 oturum gerçekleşecek.

Bu yılki zirvenin konuşmacıları arasında;


İtalyan mimar, mühendis, eğitimci ve aktivist Carlo Ratti Akıllı Kentlerle ilgili zirvenin en çarpıcı sunumlarını yapacak isimlerden biri. MIT’de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde) öğretim görevlisi olarak çalışan Carlo Ratti , enstitütü içinde 2003 yılında kurduğu SENSEable City Laboratuvarı’nın ( Akıllı Şehir Laboratuvarı) yöneticisi. Canlılar gibi şehirlerin de hissedebildiğini ve karşılık verdiğini savunan Ratti, dünyada benzeri olmayan laboratuvarında yeni teknolojilerin şehir hayatını, tasarımını ve şehircilik anlayışını nasıl etkilendiği hakkında araştırmalar yapıyor, sensörlerin ve elektroniğin çevre ve mimariyle ilişkisini inceliyor. Ratti aynı zamanda Kentsel Hareketliliğin Geleceğiyle ilgili Singapur’da bir araştırma merkezi de açtı. Amerikan Wired dergisi tarafından dünyayı değiştirecek 50 isimden biri seçilen Ratti yeni sensör ve elektronik araçlarla “kent” kavramına yeni bakış açısını zirve katılımcılarıyla paylaşacak.



Geri Dön