Kira

3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkarken kiralar sadece yüzde 56 arttı! Ne güzel memleket...

Kiralarda yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle  sona erdi. Ev sahiplerini mağdur eden uygulama, kalksa da geride izleri kaldı. Analist Kadir Koçak, ev fiyatlarındaki artışla kiralardaki artışı karşılaştırarak 'Ne güzel memleket'' yorumunu yaptı.

Kira artışlarında yeni dönem 1 Temmuz itibarıyla başladı . Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan uygulama binlerce ev sahibini mağdur etti. Son iki yıldır devam eden uygulama 1 Temmuz itibariyle yerini Tüfe'ye bıraktı. Yüzde 25 kira artış sınırı her ne kadar kaldırılsa da hala tartışılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Analizci Kadir Koçak'tan da bir değerlendirme geldi.

Koçak, 3 yılda ev fiyatlarının 7 katına çıktığını ama yüzde 25 kira artış sınırından dolayı kiraların sadece yüzde 56 arttığını belirtti. 7 milyon değerindeki evde bir kiracının 15 bin 600 liraya oturduğunu söyleyerek ''ne güzel memleket'' diyerek sitem etti.

Koçak'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşıma yüzlerce yorum geldi. İşte o paylaşım ve takipçilerden gelen yorumlar...

Kadir Koçak @_Analizci_
Ne güzel memleket..

Evini kiraya veriyorsun, belki de tek geçim kaynağın oradan gelecek para.

Devlet yılda % 25 den fazla zam yapamazsın diyor.

Ülkede enflasyon yıllık % 100, 3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkıyor ama 10 bin TL ile oturan ikinci yıl 12.500 3. yıl 15.600 veriyor..

Mevcut enflasyon ve evin değerine bakarsan 7 katına çıkmış ama kira 3 yılda 3 yılda % 56 artmış.. 

Zam yapamıyorsun devlet % 25 ile sınırlı tutmuş, çık diyorsun çıkartamıyorsun..

Yazık değil mi şimdi bu ev sahiplerine.
Şimdi kiracılar bana kızacak ama 3 yılda % 56 artan bir kira hak mıdır.
 

TCMB Başkanı Karahan'dan kira açıklaması: Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor!

Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? Bu detaya dikkat!