06 / 05 / 2024

300 bin kişiye daha KEY ödemesi yapılacak!

300 bin kişiye daha KEY ödemesi yapılacak!

 Bilgileri hatalı olduğu için   KEY paylarını alamayan yaklaşık 500 bin vatandaştan yaklaşık 300 bininin bilgileri düzeltildi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, bilgileri düzeltilen 300 bin hak sahibinin alacakları tutarları hesaplamaya başladı



Bugüne kadar yapılan dört ödemeden yararlanamayan KEY mağdurlarına, yeni bir ödemenin yolu açıldı. Bilgileri hatalı olduğu için   KEY paylarını alamayan yaklaşık 500 bin vatandaştan yaklaşık 300 bininin bilgileri düzeltildi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, bilgileri düzeltilen 300 bin hak sahibinin alacakları tutarları hesaplamaya başladı. Listelerin ocak ayı sonuna kadar, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na teslim edilmesi planlanıyor. Ödemeler ise şubat ayı başında yapılacak. Bu ödemenin ardından, bilgileri hatalı olan 200 bin kişiyle ilgili çalışma başlatılacak. Bu kişilere yapılacak ödeme ile birlikte KEY ödemeleri son bulacak.

KEY mağdurlarının bilgilerinin düzeltilmesinde, mahkemelerin konuyla ilgili açılan davalarda, bürokratları sorumlu tutmasının etkili olduğu bildirildi. KEYzedelerin açtığı davalarda mahkemeler, KEY paylarının hak sahiplerinin çalıştığı kamu kurumlarından tahsil edilmesi yönünde karar vermişti. KEY paylarını kendi ceplerinden ödemek istemeyen bürokratların da, çalışanlarla ilgili evrakların izini dedektif gibi sürdükleri, günlerce tozlu arşivlerde araştırma yaptıkları kaydedildi. Öte yandan, bugüne kadar yapılan dört ayrı ödemeden toplam 11 milyon 909 bin kişi yararlandı. Ödeme tutarı ise 3.9 milyarı lirayı aştı. 300 bin kişi ile birlikte KEY ödemesinden yararlanan kişi sayısı 12.2 milyona ulaşacak.
Star/Hüseyin Özay


Geri Dön