04 / 05 / 2024

300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Yapımı devam eden yeni 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Küçükoğlu, “Yeni hastane inşaatını başlatmak için eski hastanenin yarısı yıkılmıştı. Şimdi diğer yarısını yıkarak hastane inşaatını bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.



Yapımı devam eden yeni 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla yükseliyor.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi inşaatının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve fiziki gerçekleşme oranının yüzde 82 seviyesine ulaştığını belirtti. Yeni hastane binasının eski hastanenin arazisine inşa edildiğini hatırlatan Küçükoğlu, “Yeni hastane inşaatını başlatmak için eski hastanenin yarısı yıkılmıştı. Şimdi diğer yarısını yıkarak hastane inşaatını bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yüklenici firmanın bir yandan tamamlanan bloklar içinde ince işçiliği yaparken bir taraftan da çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarına başladığını kaydeden Küçükoğlu, “Yüklenici firmanın hastanemizi bir an önce tamamlayabilmesi için Fatsa Devlet Hastanesi’nin geriye kalanını 15 gün içinde tamamıyla terk ederek yetkili firmaya teslim etmiş olacağız. Bunun sonrasında yüklenici firma tarafından derhal yıkım işlemi gerçekleştirilecek” dedi.


TEDAVİ HİZMETLERİ 1 EYLÜL’DEN İTİBAREN ÜNYE’DE

Fatsa Devlet Hastanesi’ndeki yataklı tedavi hizmetlerinin 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Ünye Devlet Hastanesi’nde sürdürüleceğini kaydeden Küçükoğlu, vatandaşların mağdur olmaması için süreci çok dikkatli yürütmek zorunda olduklarını belirterek, “Bundan sonraki süreçte Fatsa ilçesi Sakarya Mahallesi’ndeki semt polikliniğinde ana branşlar başta olmak üzere poliklinik hizmeti vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yine bu semt polikliniğinin giriş katında 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1. seviye acil poliklinik hizmeti vereceğiz. M. Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan 14 üniteli diyaliz merkezimiz ve Fatih Mahallesi Akıl Tepesi’ndeki diş semt polikliniği de aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Eğer bu süreci de sorunsuz bir şekilde atlatabilirsek yeni hastanemiz çok daha kısa süre içerisinde tamamlanacak. Vatandaşlarımızdan bu süreç içerisinde anlayış ve sabır bekliyoruz” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön